Nie ma piknięcia. A to właśnie mi bateria trzyma prawię 4 dni. Co prawda ja nie gram w gry, ale dużo dzwonię i piszę, do tego od czasu do czasu internet i nawigacja.
A co zrobiłem:
1. Wyświetlacz ustawiamy na 1 i długość świecenia ekranu jak najmniejsza, czyli 15 sekund.
2. Jeśli ktoś nie używa internetu, może sobie przestawić sieć z trybu "Automatycznego" na GSM.
3. Tapety - ponoć im większe tym bardziej się procesor męczy. Dlatego używam małych tapet dedykowanych na naszą rozdzielczość 480x800.
4. Powiadomienia o sms'ach, połączeniach, email'ach itp. Ja mam włączone tylko na sms. Przecież jak ktoś dzwoni to i tak gra muzyka.
5. Wibracja - reagująca na dotyk wyłączona, jak ktoś dzwoni też można wyłączyć.
6. Najważniejsze - nie wiem o co z tym chodzi, ale podobno bardzo pomaga. Telefon musi być w trybie (AP UART). Trzeba na klawiaturze wpisać: *#8740# i jak pojawi się (CP UART), to znów wpisujemy ten kod, żeby było AP UART.
7. A jak ktoś jest już naprawdę wkurzony i ma wszystko gdzieś, to mogę powiedzieć jak obniżyć taktowanie procesora, to też zapewne wpłynie na żywotność baterii.
Ja obecnie znów zmieniłem ustawienia i inaczej korzystam z telefonu, także jak zmierzę czas ile wytrzymał - dam znać