Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BADA 2.0 - bardzo krótko trzyma bateria
05-01-2012, 23:27
BADA 2.0 - bardzo krótko trzyma bateria
Zaktualizowałem S8500 przez kiesa i o zgrozo bateria trzyma trochę ponad 24h. W tym czasie zagrałem z dwa razy w solitare i z dwa razy po 10 minut bylem na necie. Wyłączyłem co się dało i dokładnie po całej dobie moja bateria ma jeszcze 21% żywotności.
Może dzieje się tak gdyż aktualizowałem przez kiesa, a mogłem multiloaderem. Sam nie wiem. Czytałem na forum, ze komuś trzyma bateria 4 dni. Proszę o podzielenie się swoja wiedza jak rozwiązać problem nadmiernego zużycia stanu baterii.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
06-01-2012, 03:08
RE: BADA 2.0 - bardzo krótko trzyma bateria
bada 2.0 na wave'a I i II jest póki co bateriożrąca więc spokojnie trzeba poczekać na update. Poza wyłączeniem zbędnych gadżetów nic nie zrobisz. Czy przez kiesa czy ML to bez znaczenia. Trzeba było nie ryzykować i nie wgrywać 2.0 :> Swoją drogą mi na badzie 1.2 bateria trzymała max 2 dni więc dla mnie to żadna różnica Tongue
06-01-2012, 09:26
Macie "piknięcie" po naładowaniu się do pełna baterii.? Przedtem gdy bateria naładowała się na full, to wiadomo, było to "piknięcie" i napis "bateria pełna". Teraz dochodzi do 100% i koniec.

Wave I & SGS II & SGS+
06-01-2012, 09:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2012 09:51 przez natus08.)
Nie ma piknięcia. A to właśnie mi bateria trzyma prawię 4 dni. Co prawda ja nie gram w gry, ale dużo dzwonię i piszę, do tego od czasu do czasu internet i nawigacja.
A co zrobiłem:
1. Wyświetlacz ustawiamy na 1 i długość świecenia ekranu jak najmniejsza, czyli 15 sekund.
2. Jeśli ktoś nie używa internetu, może sobie przestawić sieć z trybu "Automatycznego" na GSM.
3. Tapety - ponoć im większe tym bardziej się procesor męczy. Dlatego używam małych tapet dedykowanych na naszą rozdzielczość 480x800.
4. Powiadomienia o sms'ach, połączeniach, email'ach itp. Ja mam włączone tylko na sms. Przecież jak ktoś dzwoni to i tak gra muzyka.
5. Wibracja - reagująca na dotyk wyłączona, jak ktoś dzwoni też można wyłączyć.
6. Najważniejsze - nie wiem o co z tym chodzi, ale podobno bardzo pomaga. Telefon musi być w trybie (AP UART). Trzeba na klawiaturze wpisać: *#8740# i jak pojawi się (CP UART), to znów wpisujemy ten kod, żeby było AP UART.

7. A jak ktoś jest już naprawdę wkurzony i ma wszystko gdzieś, to mogę powiedzieć jak obniżyć taktowanie procesora, to też zapewne wpłynie na żywotność baterii.

Ja obecnie znów zmieniłem ustawienia i inaczej korzystam z telefonu, także jak zmierzę czas ile wytrzymał - dam znać Smile

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
06-01-2012, 14:23
Nie po to kupiłem smartfona by wykorzystywać go jaka zwykła "cegłę" tylko do dzwonienia. Samsung nie popisał się tym razem. Mogli przynajmniej puścić na rynek wytrzymalszą baterie, to by przynajmniej rozwiązało na jakiś czas problem szybkiego rozładowania.
06-01-2012, 14:31
Bateria jest wytrzymała i bardzo dobrze trzyma. Jednak są problemy z softem na Bada 2.0 i to jest powód szybko znikającej energii baterii.

• Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
09-01-2012, 12:20
(06-01-2012 09:26)slawek.u napisał(a):  Macie "piknięcie" po naładowaniu się do pełna baterii.? Przedtem gdy bateria naładowała się na full, to wiadomo, było to "piknięcie" i napis "bateria pełna". Teraz dochodzi do 100% i koniec.

Jak najbardziej mam piknięcie Wink
09-01-2012, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2012 12:48 przez slawek.u.)

(09-01-2012 12:20)macaron napisał(a):  Jak najbardziej mam piknięcie

No to ciekawe, a po naładowaniu jaki masz napis ? 100%, czy "bateria pełna" ?
Ja zobaczę dzisiaj jak wstawię do naładowania komórkę, bo wczoraj robiłem "twardy reset", bo tak mieszałem w komórce, że aż pouciekały-znikły mi nie które ikonki z menu i jedynie taki reset je przywrócił. Smile

Wave I & SGS II & SGS+
09-01-2012, 12:50
Coś w stylu pik piiik i komunikat w stylu "Bateria naładowana, proszę odłączyć ładowarkę". Treści nie pamiętam ale taki kontekst jest Wink
09-01-2012, 12:56
No to ciekawe, po pracy wstawię swoją do ładowania i zobaczę, bo nic takiego nie miałem na badzie 2-ce.

Wave I & SGS II & SGS+
09-01-2012, 16:27
też mam podłączony telefon, może uda mi się nagrać filmik z tym "efektem" Tongue póki co jest 74% Wink
09-01-2012, 19:17
A masz dźwięki systemu włączone?

09-01-2012, 19:36
Zawsze mam wyłączone i nawet wtedy był dźwięk i napis "bateria pełna". A teraz dochodzi do 100% i koniec.
Ale właśnie podłączyłem komórkę, zobaczę za jakąś godzinkę jaki jest efekt po "twardym res.".

Wave I & SGS II & SGS+
09-01-2012, 23:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2012 23:25 przez macaron.)

hmm, filmiku jednak nie wrzucę bo dziś mi nie zapiszczał telefon Tongue tylko komunikat się wyświetlił. Ciekaw jestem od czego to zależy. Ale przedwczoraj mi piszczał, serio xD
i właśnie, a propos dźwięków systemowych. Ten dźwięk był mimo wyciszenia telefonu na wszystkie sposoby. Coś w deseń budzika.
10-01-2012, 13:41
No niestety mój dalej nie "pika" po naładowaniu, ale pytałem też kumpeli z pracy co ma S8500 i jej też nie.
Dochodzi do 100% i koniec.

Wave I & SGS II & SGS+
21-01-2012, 19:24
Bateria trzyma bardzo krótko, jak akurat lubię w autobusie pograć, a jadę w jedną stronę 40 minut. Telefon muszę ładować codziennie :/
29-01-2012, 22:22
mam telefon s 8500 i widziałem na oczy jak pokazuje sie że bateria naładowana i bylo słychać także piknęcie
30-01-2012, 11:00
A jesteś pewien, że to była bada 2.0?
30-01-2012, 18:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2012 18:18 przez wojjos.)

tak po samym wygladzie widać ze to bada 2.0 ta najnowsza z 29 stycznia 2012 zblizona do galaxy s2 bo ma ja siostraSmile
30-01-2012, 18:48
Dźwięk jest, jak się odgłosi telefonik Tongue Ale i tak to jest bardzo ciche i krótkie piknięcie. Nie to co na 1.2.

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości