Prezentacja platformy bada w wersji 2.0, ma odbyć się jutrzejszego dnia tj. 15-02-2011 na Targach telekomunikacyjnych Mobile Word Congress odbywających się w Barcelonie.
Działanie platformy bada 2.0 pokazane będzie na nowym smartfonie, który to samsung nazywa następcą Samsunga S8500 Wave.
Ciekawe czy Samsung wypuści aktualizację oprogramowania dla Samsunga S8500 Wave oraz S8530 Wave II ?
Jeśli nie, obawiam się że może stracić wielu zwolenników którzy mogą odwrócić się od tej marki (stwierdzam po przeczytaniu wielu komentarzy użytkowników).
Cytat: Description
The bada mobile platform, running on Samsung’s Wave smartphone, was introduced during Mobile World Congress 2010. Following the successful debut of the Wave smartphone, Samsung has been busy bringing mass market devices such as Wave525, Wave533, Wave575 and Wave723 to consumers, as well as the recent successful launch of Wave II. bada has become a worldwide smartphone platform with Samsung Apps, an integrated application store of Samsung Electronics.
With the success of the Wave series, Samsung Apps has shown significant growth, both in the number of apps offered and number of apps downloaded. Launched in France, Italy and the UK in September 2009, Samsung Apps is now available in 118 countries.
Samsung has been supporting developers in a number of ways; mainly through its online bada Developer site and also through offline local Developer Day events held regularly around the world. Now, almost one year later, Samsung is proud to introduce the next version of bada.
Agenda for the day:
Registration 09:00-10:00
Introduction to bada
Welcome Speech 10:00-10:05
bada 2.0 : The next wave… 10:05-10:50
coffee break 10:50-11:05
bada Development environment 11:05-11:35
How to make your bada application more successful 11:35-12:05
bada eco-system 12:05-12:35
Lunch 12:35-13:40
Dive into bada
Blue ocean in bada I 13:30-14:40
coffee break 14:40-15:00
bada Services 15:00-15:30
Blue Ocean in bada II 15:30-16:00
Q&A/Closing 16:00-16:30
As part of their ADC, you will have the unique opportunity of seeing the new bada mobile platform and enjoy the blue ocean that bada has created.
Jak bada 2.0 nie wyjdzie na Wave 8500 (powinna nawet na słabsze modele moim zdaniem) to rozwalę ten telefon o ścianę chyba. To byłaby kompletna porażka z ich strony.
Masz jakiegoś linka gdzie można to zobaczyć ?
Musi wejść na S8500 no bo niby na jaki telefon? Jest tylko Wave i WaveII a nic nie słychać o innym telefonie. Wszystkie inne z spod bandery Wave są słabsze od flagowego. Zrobili nowego Galaxy Tab 10.1 i Galaxy S II
piszą że Samsung wypuści aktualizację oprogramowania dla Samsunga S8500 Wave oraz S8530 Wave II do bady 2.0
takie są doniesienia
wszystko ma się potwierdzić jutro
Zgodnie z informacjami przedstawionymi na Mobile World Congress w Barcelonie aktualizacja platformy bada do wersji 2.0 dla Samsungów S8500 Wave oraz S8530 Wave II, ma zostać oficjalnie udostępniona jeszcze do końca pierwszej połowy 2011-roku.
Należy się spodziewać, że nieoficjalne oprogramowanie pojawi się dużo szybciej, tak jak było to w przypadku bady w wersji 1.2, która nieoficjalnie pojawiła się na blisko 3-miesiące przed udostępnieniem jej w Kiesie.
Co sądzicie o sofcie bada 2.0 ?
Oglądając różne materiały na internecie stwierdziłem, że nowy os nie będzie powalający. Fakt, wprowadzą trochę fajnych zmian i będzie się przyjemniej korzystać z Wave'a. Ale jak dla mnie ta bada powinna być wersją 1.4-1.5. Spodziewałem się czegoś bardziej zaskakującego ze strony samsunga. A wy co sądzicie ?
Ja jestem po prostu zawiedziony tym co czytam na necie. Dlaczego nie jest możliwe wgranie na starsze modele nowszego oprogramowania. Teraz żałuje że nie dołożyłem stówki do fona i bym się cieszył z Se x10 mini pro z androidem. Tak z mojego punktu widzenia chcą wyprzedzić androida, ale najpierw trzeba by mu spróbować dorównać, aktualizacja androida jest na wszystkie modele, a nie na poszczególne. Tak więc nie wiem czemu się co niektórzy cieszą to tak, jak by próbowali składać puzle na ślepo. Po co oprogramowanie tylko na dwa modele telefonu ?
W końcu "trzy gwiazdy" (kor. samsung) 533 wypuściły, żeby rynek zapchać, ale ten telefon do "zapchania" rynku bardzo trafny im wyszedł i myślę, że różne opcje powinny być również rozwijane na ten model. Tak jak bada, powinna być dla 533 rozwijana równolegle z badą dla 8500. Pewno się okaże, że dla 533 nowsza wersja bady nie wyjdzie, albo wyjdzie tak, że na 533 wyjdzie jak na 8500 będzie już 3.0 . Taka smutna prawda. Może jeszcze się w samsungu "obudzą" i zobaczą to co użyszkodnicy o tym sądzą.
Odnośnie posta #6
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że aktualizację androida dostają wszystkie telefony
sam do nie dawna miałem Samsunga Galaxy i7500 jeden z pierwszych telefonów z andkiem i oledowym wyświetlaczem
niestety na Polskę wydano tylko androida 1,5 oficjalnie, w europie powstałą wersja 1,6 która wnosiła dużo więcej poprawek
a niestety o androidzie 2.x można było tylko pomarzyć
coraz nowsze systemy nakręcają powstawanie coraz to szybszych i lepszych telefonów - i ich sprzedaż - i to jest nie uniknione
dobrze że pojawiła się grupa osób i udało jej się androida 2.2 wrzucić na ten telefon
co wg producenta było nieosiągalne - dziwne bo na model niższy i5700 dali oficjalnie 2.1
podejrzewam że chcieli nakręcić sprzedaż
jakbym miał wybierać między 533 a xperia x10 mini pro to wolałbym już mieć zatwardzenie
oba modele wg mnie to szajs i lepiej dołożyć parę groszy kupić coś lepszego i być zadowolonym niż męczyć się z gó**em
(przepraszam za wyrażenie ale tak właśnie myślę)
Bada ma dopiero rok i dość prężnie się rozwija, to że nie ma dużo aplikacji w markecie to zaleta jak i wada
na androidzie jest straszny bałagan 100 podobnych a czasem takich samych aplikacji i nie wiadomo która nam bedzie pasowała
do tego dopisze że na nowym telefonie z androidem w moich warunkach korzystania nigdy telefon nie wytrzymał dłużej niż 36 h
a s8500 z badą spokojnie wytrzymuje ponad 3 dni przy podobnym korzystaniu z niego jak z tamtego
nowy interfejs z targów jest nie dopracowany i w fazie tworzenia
trzeba poczekać aż coś pokażą lub udostępnią wtedy będzie można się wypowiedzieć
aktualizacja na starsze modele powinna byc ale maja one duzo slabsze procesory od wave I i II. Nowe oprogramowanie może nie dzialac plynnie na nich wiec aktualizacja bylaby bez sensu. Ja mam wave II i czekam na nowa wersje systemu Mysle ze 1 ghz i 512 mb ramu wystarczy
(19-06-2011 20:44)Gość napisał(a): czekam na nowa wersje systemu Mysle ze 1 ghz i 512 mb ramu wystarczy
Oczywiście, że wystarczy ponieważ Bada OS jest zoptymalizowane pod WAVE.To nie jest android który jest na wiele urządzeń i trzeba do niego mieć super sprzęt, aby chodził w miarę płynnie.
z ciekawości zapytam czy to mail od samsunga czy od samfirmware
i ta bada to w emulatorze czy do telefonu i jakiego i kiedy czy we wrześniu jak zapowiadają czy wcześniej
softy najprędzej do tej pory pokazywały się na samfirmware niż od samsunga
lada chwila ma sie pojawić pierwszy model z badą 2.0 oznaczony jako 725
pytanie co dalej bedzie na które telefony puszczą aktualizacje
Mail od samsunga, żaden emulator ani nic w tym rodzaju. Normalna czysta Bada 2.0. Swoją drogą nie pisali kiedy co i jak, bo przecież Bada 2.0 miała być już w tamtym miesiącu a mamy lipiec.
natus08, a powiedz jakim cudem to właśnie do Ciebie wysłano maila, że masz dostać jako jeden z pierwszych Badę 2.0.? Pytam, bo tutaj coś o tym piszą, że można niby się zgłaszać, że poszukują developerów itd., czy coś takiego.nigdy nie byłem orłem z anglika..ale piszą coś takiego:
Cytat:Samsung wysłał wczoraj e-mailowe zapytania, by zaprosić niewielu developerów, by starać się dostać bada 2.0. Kryteria wyboru nie są znane, ale najwyraźniej liczba i jakość stosownie do ? dla bada móc odegrać ważną rolę.
Myślę, że maila wysłali do bardzo dużej ilości osób. Także moim zdaniem nie jest to nic specjalnego z ich strony.
Poza tym nie znam j. ang. a kiedyś porejestrowałem się u nich na samsungu gdzie się dało. Próbowałem nawet coś opchnąć w apps'ie. Ale, że nic nie kumałem to nic nie zrobiłem. Dodatkowo jakieś 2-3 razy zgłaszałem błędy i pomagałem w rozwiązaniu.
Także myślę, że albo wysłali to do mnie przez przypadek, albo ja się zarejestrowałem jako developer i chcą mi dać 2.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak to jest jak się nie zna angielskiego
Przerzuciłem wszystko przez tłumacza i jednak jest! - "Po rejestracji, zostaniesz powiadomiony indywidualnie e-mailem o dostępnym SDK" - oczywiście rejestrowałem się .
A zarejestrowałem się jako deweloper :] Chociaż zastanawiam się kiedy nim zostałem, chyba osoby które wrzucają coś do sklepu tak mają :]
Się podjarałem tą badą 2.0 i myślałem, że niedługo dostanę a tu taki myk
Powiem Wam szczerze, że ten soft wygląda niesamowicie i imponująco. A ile nowych możliwości daje Już się nie mogę doczekać aż wypuszczą wersję na wave I
I to przewijanie w pionie na pulpicie Ahh.! Jak ktoś tylko dostanie maila od samsunga (ten kto się rejestrował w early access) to niech da ten soft na jakiś upload i testujmy go!