Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bateria Wave vs Wave II
25-01-2012, 18:42
Bateria Wave vs Wave II
Witam, zastanawiam się nad zakupem któregoś z wyżej wymienionych modeli i jednym z ważniejszych kryteriów dla mnie jest czas czuwania tych modeli. Wiem że bateria jest ponoć identyczna, ale czy czas czuwania również? Czytałem w różnych testach że I generacja trzyma ok doby, natomiast II powyżej 2 dób. Czy to faktycznie prawda?
26-01-2012, 00:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2012 00:19 przez macaron.)

Wszystko zależy od Twojego użytkowania. Na zużycie ma wpływ:
  • wifi
  • tryb sieci - GSM, UMTS
  • liczba wysłanych/odebranych SMSów
  • długość i częstość rozmów telefonicznych
  • wideokonferencje
  • liczba widgetów
  • używane aplikacje
  • programy włączone w tle
  • odtwarzacz mp3
  • GPS
  • jasność wyświetlacza
  • głośność dzwonków
  • używanie internetu
  • synchronizacja czasowa
i pewnie wiele innych czynników, o których tu nie wspomniałem. Ogólnie telefony mają te same wnętrza - CPU i GPU to samo, różnią się wyświetlaczem, ale który jest bardziej prądożerny to chyba pomijalny temat.
Najważniejsze to zakres używania telefonu przez Ciebie, wersja oprogramowania (niektóre są prądożerne, inne energooszczędne). Przyzwyczaj się, że jeśli masz smartphone'a to będziesz ładował raz na dobę, max 2. Bateria jest wszędzie li-ion więc ładować można kiedy się chce, nawet co 5 minut. Tylko żeby nie doprowadzić do rozładowania akumulatora.
To tyle z mojej strony Wink
26-01-2012, 02:22
RE: Bateria Wave vs Wave II
Nie mam zamiaru specjalnie nadwyrężać telefonu, parę smsów, z 15 minut rozmów, przez chwilę włączone wifi i kilka fotek tudzież filmów Smile Xperia x8 trzymała mi trochę ponad 3 dni przy takim użytkowaniu, pytanie czy te telefony też dadzą radę, czy same z siebie padną od tak po 2 dniach Wink
26-01-2012, 09:13
Przy takim użytkowaniu spokojnie wyciśniesz 3 dni. Na badzie 1.2. Nie wiem czy dasz radę na 2.0 Big Grin

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
26-01-2012, 14:26
I o to mi chodziło Smile Jeszcze jedno pytanko, Wave I ok 650zł II ok 850zł, opłaca się dać tyle za ileś tam dziesiątych cala więcej? Bo z tego co czytałem resztą parametrów te dwa modele się raczej nie różnią Smile
26-01-2012, 16:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2012 16:49 przez macaron.)

Ja mam Wave'a I, moja dziewczyna Wave'a II. Różnice zauważalne gołym okiem:
  • inny design - I szybkę lekko wygiętą na górze i na dole co sprawia wrażenie jakby wyświetlacz był troszkę głębiej niż obudowa
  • wypukły przycisk środkowy w I i w kształcie rąbu, natomiast w II jest płaski, taki jakiś owalny Tongue
  • II jest szerszy trochę i dłuższy od I
  • jak dla mnie wyświetlacz musi mieć jak najwięcej pikseli co tu w II się przekłada trochę gorzej, bo jest ta sama liczba pikseli, ale na większej powierzchni = piksele są większe, wrażenie wyświetlanego obrazu - wydaje się większy
Także mi design i mniejsze piksele bardziej odpowiadają - nie wymieniłbym się z nią na telefony Big Grin Ona mówi to samo, także jest git Wink
Niektórzy jeszcze widzą różnicę w barwie wyświetlanych kolorów. Jak dla mnie to samo Tongue

A, różnica między premierami obu telefonów czerwiec i październik 2010. Teoretycznie Wave II będzie miał dłuższe wsparcie od strony Samsunga Tongue
25-02-2012, 10:24
Mi bateria starcza spokojnie na 2 dni

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

usuwanie cellulitu
Pierwsze w Poznaniu najnowocześniejsze urządzenie do endermologii firmy LPG Cellu M6 Integral 2011 dzięki któremu zabiegi są 50% bardziej efektywne.
proendermologie.pl
mmorpg
Play Ride on the backs of dragons. Dobądź Broni I Walcz Z Potworami.
kf2.pl
muzyka z filmów
Szukasz Muzyki z Ulubionego Filmu. Najnowszy katalog.
muzyka-z-filmow.blogspot.com