Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak działu o Kiesie?
05-03-2011, 00:48
Brak działu o Kiesie?
Kies ładna zabawka ale mało funkcjonalny. Muzyczka i kontakty to nie wszystko.
Po to tu zarejestrowałem się, aby pytać czemu nie ma Kies funkcjonalności innych aplikacji dla PC innych foników. Taki np PC Suite dla SonyEricsonów.
W Kiesie brak obsługi SMSów.
Żadne forum polskojęzyczne nie podejmuje tego tematu.
Na angielskojęzycznym owszem, już dyskusja w temacie trwa. Dopisałem się także.
A podobno polska młodzież SMSuje dużo. Wszyscy tutaj na tym forum przecież mogliby być moimi wnukami. Tak tak.
Smutno pozdrawiam.Undecided
05-03-2011, 07:51
RE: Brak działu o Kiesie?
(05-03-2011 00:48)Bałtycki napisał(a):  W Kiesie brak obsługi SMSów.
Żadne forum polskojęzyczne nie podejmuje tego tematu.
Na angielskojęzycznym owszem, już dyskusja w temacie trwa. Dopisałem się także.
Tak, widziałem Cię na innych forach, również na angielskim i wszędzie pytasz o obsługę sms. Niestety, tak jak czytałeś na angielskim forum, być może pojawi się ta opcja w Kiesie 3.
Ja również uważam, że Kies jest wielką niedoróbką. Jest "ciężki", mułowaty i wiele osób ma z nim mnóstwo problemów już przy połączeniu z telefonem. Na początku nie było dnia żebym coś z nim nie kombinował, jednak teraz stwierdziłem, że nie ma sensu i obecnie używam go tylko i wyłącznie do aktualizacj softu.
Także Tobie brakuje obsługi sms-ów, a dla mnie najbardziej brakuje tworzenia i obsługi porządnych kopi zapasowych.kopi ustawień, plików, itp., bo to co jest obecnie, to też prowizorka.

(05-03-2011 00:48)Bałtycki napisał(a):  Wszyscy tutaj na tym forum przecież mogliby być moimi wnukami. Tak tak.
Ojjjj, byś się pomylił.sam posiadam dwójkę dzieci.to znaczy z żonką.Shy

p.s. z jednej strony piszesz, że młodzież dużo sms-uje, a z drugiej strony, że mógłbyś być dziadkiem forumiczów; tak więc co niektórzy "dziadkowie" też dużo sms-ują skoro Im tak zależy na tej obsłudze.Big Grin

Wave I & SGS II & SGS+
05-03-2011, 14:07
RE: Brak działu o Kiesie?
Dzięki za szybką odpowiedź.
No tak, nawet wśród dziadków zdarzają się wyjątki.
SMSy jak wiadomo to domena młodzieży, wysyłanie ich z mojego poprzedniego fonika SE w610i to mordęga - dlatego Samsung 533 to dla mnie rewelacja i szeroki oddech. .
No ja troszkę wysyłam i odbieram bo mam pokoje gościnne (nieduży interes) no i sporo wysyłam i odbieram SMSów związanych z rezerwacją, zadatkiem itp. Zresztą za 100 SMSów płacę 3,66 zł mies. Z Playa jestem zadowolony bardzo, tak jak z tego S533.
Tak więc wśród dziadków swieżo po sześdziesiątce (tak tak) czasem zdarzy się wyjątek.
Czekam jeszcze na ten office z obsługą xls (na S533 oczywiście) - to już by był full wypas - rezerwacje robię w excelu.
Pozdrawiam znad samego zimnego Bałtyku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości