Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum?
23-09-2010, 17:11
Forum?
W moim rozumieniu forum jest chyba po to, by każdy mógł uzyskać odpowiedź na dręczące go pytania. A tu dostałem bana za tekst niezgodny z regulaminem.

W odpowiedzi otrzymałem jedynie informację: 1 temat=1 problem

A co to jest? Urojone myśli moderatora?
Proszę o podawanie informacji czym zgrzeszyłem.

Moderator=BÓG, szkoda tylko, że jedynie taki jak ten z pewnego kabaretu. "do sznura, gadaj do sznura".

Konsekwencje są takie, że inni użytkownicy nie dowiedzą się jaki tryb postępowania winien być, by dany problem rozwiązać.

Idea FORUM tylko z nazwy
23-09-2010, 17:16
RE: Forum?
Dokładnie, tak samo administratorzy, którzy zamiast pomagać poprawiają tylko błędy (polskie znaki) Smile Nie oszukujmy się: niektórzy administratorzy są adminami tylko rangą, nie zachowaniem.
23-09-2010, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2010 17:36 przez C'mon.)
Urojeniami nazywasz stosowanie się do zasad, przestrzeganie określonych norm ?
Akceptowałeś Regulamin i zobowiązałeś się go przestrzegać a kiedy ktoś zwraca uwagę, że tego nie robisz od razu wielki krzyk.
Moderator jak możesz doczytać na przykład na Wikipedii jest właśnie od poprawiania i pilnowania porządku.
Twoje tematy leżakują w Poczekalni i oczekują na poprawienie - ot skandal ! Ktoś nie edytował ich za Ciebie i jeszcze każe Ci doczytać Regulamin Forum żeby nadać im właściwą formę.

Swoją drogą, wątek umieszczasz w dziale Wave i co, teraz jeśli go ktoś przeniesie do właściwego oskarżysz go o urojenia, o jakieś niezrozumiałe ambicje czy o co ?

Najpierw zastanów się jak Ty wywiązujesz się z obietnicy jaką złożyłeś zakładając tu konto, mowa o przestrzeganiu Regulaminu a dopiero potem zwracaj uwagę innym.
Na tym zakończę moje wywody w tej kwestii.

Temat przenoszę do działu poświęconego sprawom bieżącym forum.

1. Umieściłem Twój temat/post w Koszu ?
Oznacza to, że nie spełniał on wymogów Regulaminu Forum.

2. Moja odpowiedź wydała Ci się opryskliwa, atakująca Twoją osobę bądź po prostu obraźliwa ?
Zapewne mam gorszy dzień i mój nastrój nie pozwala mi na inne jej sformułowanie, dlatego wybacz.
(Zachodzi także niewielkie prawdopodobieństwo, że tekst, do którego odnoszę się w ten sposób nie miał sensu i inaczej skwitować się go nie dało.)

23-09-2010, 18:28
(23-09-2010 17:30)Cmon napisał(a):  Urojeniami nazywasz stosowanie się do zasad, przestrzeganie określonych norm ?
Akceptowałeś Regulamin i zobowiązałeś się go przestrzegać a kiedy ktoś zwraca uwagę, że tego nie robisz od razu wielki krzyk.
Moderator jak możesz doczytać na przykład na Wikipedii jest właśnie od poprawiania i pilnowania porządku.
Twoje tematy leżakują w Poczekalni i oczekują na poprawienie - ot skandal ! Ktoś nie edytował ich za Ciebie i jeszcze karze Ci doczytać Regulamin Forum żeby nadać im właściwą formę.

Swoją drogą, wątek umieszczasz w dziale Wave i co, teraz jeśli go ktoś przeniesie do właściwego oskarżysz go o urojenia, o jakieś niezrozumiałe ambicje czy o co ?

Najpierw zastanów się jak Ty wywiązujesz się z obietnicy jaką złożyłeś zakładając tu konto, mowa o przestrzeganiu Regulaminu a dopiero potem zwracaj uwagę innym.
Na tym zakończę moje wywody w tej kwestii.

Temat przenoszę do działu poświęconego sprawom bieżącym forum.

1. Urojenia to myśl powstała w głowie Admina, kiedy pisze: 1 problem=1 temat
2. "Ktoś nie edytował ich za Ciebie i jeszcze karze Ci doczytać Regulamin Forum żeby nadać im właściwą formę." - przepraszam, ale nie rozumiem.
3. Wątek właściwy sprawie umieściłem w miejscu należytym. Owszem pozostałe już nie, ale miało to na celu zwrócenie uwagi na powstały problem.

Niestety to Państwo ustalacie regulamin a ja winienem go przestrzegać. Aczkolwiek forma Waszego przekazu i niezrozumiałe decyzje i lapidarne hasła wyjaśniające są powodem niezrozumienia i krytyki, którą to nie potraficie przyjąć z podniesioną głową.

Pytanie na koniec: opierając się na treści mojego pierwszego wątku proszę napisać jaki porządek zakłóciłem bądź ewentualnie jakie błędy popełniłem.
Sądzę, że forma i styl mojej wypowiedzi nie daje wiele do rzyczenia, a co do stylu pisania to bez wielkiego "czepialstwa" znalazłbym wiele błędów językowo-stylistycznych "popełnianych" przez moderatorów tego forum.
23-09-2010, 19:18
Sorry, że się wtrącę. gafcio nie ma co się obrażać i unosić honorem, popraw tamten temat, tzn. rozbij temat na dwa oddzielne tematy i nie będzie problemu.też jestem ciekaw jakim cudem pojawia się ta ikonka bada.
Jestem na tym forum też raptem od kilku dni i przyznam się szczerze, że regulamin przeczytałem, ale dopiero jak moje tematy też lądowały w koszu lub w "poczekalni".a prawda jest taka, że nikt, no prawie nikt, nie czyta regulaminów rejestrując się na forach.Big Grin
Zresztą nie ma prawie dnia, żeby mój i nie tylko mój jakiś post wylądował w koszu. A jak dobrze pamiętam, przedwczoraj pisałem z gościem kilkanaście postów w temacie i wszystko na drugi dzień wyladowało w koszu.ale się nie gniewam, co tam.Smile

Wave I & SGS II & SGS+
28-09-2010, 13:26
uwaga ! zaraz wpadnie tu Mooli94 i poprawi Wasze posty

ciekawe czy u C'mon'a też poprawi WIELKIE LITERY Smile

litości .

POZDRAWIAM
----------------------------------------------------------------------
/ GT-S8500 / S8500XXJID / 8GB KINGSTON /

[Obrazek: 26981.jpg]
28-09-2010, 18:30
@up, warnów za to nie dostajecie więc w czym problem?

Nie pomagam na PW!
28-09-2010, 21:04
(28-09-2010 13:26)Gregis napisał(a):  ciekawe czy u C'mon'a też poprawi WIELKIE LITERY Smile

A niech poprawia, taka jego powinność Big Grin

2. Moja odpowiedź wydała Ci się opryskliwa, atakująca Twoją osobę bądź po prostu obraźliwa ?
Zapewne mam gorszy dzień i mój nastrój nie pozwala mi na inne jej sformułowanie, dlatego wybacz.
(Zachodzi także niewielkie prawdopodobieństwo, że tekst, do którego odnoszę się w ten sposób nie miał sensu i inaczej skwitować się go nie dało.)

29-09-2010, 13:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2010 13:13 przez Mooli94.)

Widzę, że o mnie jest głośno Wink Jak mnie nie chcecie to ok, ale uprzedźcie mnie Wink Postaram się już wielkich liter, nie poprawiać Big Grin
Gregis: ciekawe czy u C'mon'a też poprawi WIELKIE LITERY Smile - A no ciekawe i to bardzo, a nawet jeśli to co zazdrościsz ?

[Obrazek: vista_iphone.gif?type=sigpic&dat...1220537646]

"Niektóre sieci dostrzegamy dopiero wtedy, gdy jesteśmy w nie całkowicie zaplątani."
29-09-2010, 13:10
Chcemy, chcemy.każdemu mogą się trafić "byki", patrz poniżej.Big Grin

(28-09-2010 21:04)Cmon napisał(a):  A nich poprawia

Wave I & SGS II & SGS+
29-09-2010, 16:20
RE:
(29-09-2010 13:06)Mooli94 napisał(a):  .a nawet jeśli to co zazdrościsz ?
Huh

Jak Cholera, Normalnie Nie Wiem Jak Ja To Teraz Wytrzymam !
Tongue

POZDRAWIAM
/ GT-S8500 / S8500XXJID / 8GB KINGSTON /

[Obrazek: 26981.jpg]
29-09-2010, 16:42
HaH Big Grin Ok wszystko wyjaśnione na Pw Tongue

[Obrazek: vista_iphone.gif?type=sigpic&dat...1220537646]

"Niektóre sieci dostrzegamy dopiero wtedy, gdy jesteśmy w nie całkowicie zaplątani."
29-09-2010, 19:42
To nie ort. toż to zwyczajna literówka - 'zjadłem' e Tongue

15-10-2010, 17:03
W sumie to mnie również drażni to, że posty są wywalane do poczekalni bez podania żadnych powodów.
Jeden z moich tematów nie zawierał, niczego niezgodnego z regulaminem, był poprawny gramatycznie, ortograficznie itp., był w odpowiedni dziale, w opcji szukaj tego zagadnienia też nie dało się znaleźć, no ale oczywiście moderator nie wiadomo do czego się doczepił. Całe szczęście na tak błahe pytanie ktoś zdążył odpowiedzieć zanim mod zdążył się doczepić, więc nie będę musiał ponownie spamować.

Dziękuje i pozdrawiam
16-10-2010, 07:22
Z kolei ja uważam za nie potrzebne usuwanie niektórych podziękowań/potwierdzeń rozwiązanego problemu.
To znaczy tak, ma ktoś jakiś problem, ktoś inny udziela mu porad, potem dany gość pisze coś w stylu:
"ok, problem rozwiązany, już wszystko działa, dzięki"

Jest to zaraz usunięte, bo niby nabijanie postów i nic nie wnosi do tematu.
Jednak za jakiś czas ktoś inny czyta ten temat z problemem i znów zaczyna od udzielania porad, bo nie wie, że problem już dawno został rozwiązany.
Taka sytuacja była np. ze 3 dni temu.

Wave I & SGS II & SGS+
16-10-2010, 09:54
Ja również nie rozumiem czemu forum dąży do minimalizacji wszystkiego. Nie podoba się wam - czy znak zapytania w temacie, to nie wywalajcie go od razu do poczekalni czy kosza, tylko poprawcie takie pierdoły, bo ludziom się irytacja udziela i uznają, że pisanie na forum jest bezcelowe.

A teraz dodam tylko taką moją małą uwagę: Bądźcie trochę bardziej samokrytyczni, bo kiedy ktoś już skarży się na moderatora, wy zawsze uznajecie, że coś musi nie tak być ze zwykłym userem, a nie zawsze tak musi być.

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości