Instalacja płatnej nawigacji online NaviExpert dla Wave: S8500, S8530, S7230, S5330
1.
a) Wchodzimy na stronę
wybieramy nasz telefon i klikamy "Pobierz teraz".
b) Wyślij SMS o treści "DPNAVI"
na numer 72624 (koszt 2.46 z VAT), a otrzymasz zwrotnie link do pobrania aplikacji.
2. Po pobraniu wypakowujemy pliki i przenosimy je na telefon.
3. Po wejściu do lokalizacji plików klikamy na któryś z nich (jeden jest z podpisem, drugi już nie).
Oczywiście lepiej zainstalować ten z podpisem, ale nie zawsze jest to możliwe.
4. Po instalacji możemy uruchomić aplikacje. Wchodząc w "Gry i Aplikacje" i klikając w NaviExpert.
5. Podczas pierwszego uruchamiania aplikacji
zalecane jest włączenie WiFi (jeśli jesteś w zasięgu), ponieważ aplikacja pobierze trochę danych (może 1mb, nigdy nie liczyłem).
6. Kolejno pojawiać się będą nam różne monity:
Jeśli wcześniej nie uruchomiliśmy GPS-u to robimy to właśnie teraz, następnie zgadzamy się na warunki. W ostatnim okienku aplikacja pyta nas, czy jesteśmy nowymi użytkownikami, czy też nie.
7.
a)
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem:
- klikasz na "Tak".
- aplikacja przeprowadzi Cię przez proces rejestracji (będzie Ci potrzebny komputer z dostępem do internetu).
- po prawidłowo przeprowadzonej rejestracji należy ją dokończyć na stronie naviexpert-u
Kod:
http://www.naviexpert.pl/pomoc/dokoncz-rejestracje.html
Pisze tam również wyraźnie, że
Nie należy najpierw dokonywać rejestracji, a dopiero potem instalacji aplikacji. Więc proszę o tym pamiętać.
- na koniec naviexpert wyśle nam na adres e-mail dane potrzebne do aktywacji.
-
najlepiej dane przysłane przez naviexpert wydrukować sobie lub spisać na kartkę, aby w razie problemów nie powtarzać procesu rejestracji jako nowy użytkownik.
- dalej proces aktywacji nowego użytkownika przebiega podobnie jak w punkcie 7.b.
b)
Jeśli korzystałeś już z nawigacji naviexpert:
- klikasz na "Nie".
- wpisujemy dane z rejestracji naviexpertu, lub te które mamy już gdzieś zapisane na kartce.
- klikamy na "Ok" i czekamy.
8. Właśnie zakończyliśmy proces instalacji i rejestracji nawigacji NaviExpert na naszym telefonie.
FAQ:
1. Nie działa mi nawigacja, co mam zrobić?
- NaviExpert oferuje nam za darmo przeglądanie map, punktów POI, itp. Sama nawigacja z punktu A, do punktu B jest już płatna. Ale można już ja zakupić od 11zł. Wszystkie szczegóły dostępne są na stronie NaviExpert-a.
2. Cały czas występuje komunikat o złej konfiguracji GPRS?
- Sama "dobra" konfiguracja pakietu transmisji danych nie wystarczy. Należy również wejść w: Gry i Aplikacje - Ustawienia - Profile trans. danych. I tutaj wybieramy profil internetowy.