|
08-01-2011, 08:27
|
|
slawek.u (Super Moderator)
- Liczba postów: 481
- Model telefonu: Wave
- Operator: Play
- Wersja firmware: LA1
- Reputacja: 102

|
|
|
RE: Który model rekomendujecie Samsung S8500 Wave czy Samsung Wave II S8530?
W necie jest dużo opinii i porównań tych dwóch modeli, jak np. tu:
Kod:
http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2010/10/samsung-wave-ii-oficjalnie-nowa-bada-i-wiekszy-ale-slabszy-ekran
Tytuł artykułu mówi już sam za siebie.i przeczytaj poniżej komentarze, szczególnie ten pierwszy.
Wave I & SGS II & SGS+
|
|
|
|
12-01-2011, 13:14
|
|
kaziki11 (Junior Użytkownik)
- Liczba postów: 7
- Model telefonu: Wave S8500
- Operator:
- Wersja firmware: badaOS 1.2
- Reputacja: 1

|
|
|
|
RE: Który model rekomendujecie: Samsung S8500 Wave czy Samsung Wave II S8530?
@albatros
Z Wave mam ten problem ze gdzie nie pojde(Sklepy, Banki itp.), czego nie otworze(Internet, Gazeta itp.), czego nie uslysze(Radio, Telewizja itp.) to nie znajde aplikacji na niego.
Android i iOS to teraz dwa najbardziej popularne systemy na Smartphone.
Wiem ze Wave technicznie jest bardzo dobrze zrobiony, ale niestety sila takiego telefonu sa przede wszystkim aplikacje i ich wystepowanie.
Zgodze sie ze Samsung Apps ma mnostwo aplikacji. Ale co z tego jak w wiekszosci sa to po prostu smieci.
Czesto swiatowe smieci, malo jest aplikacji z naszego podworka na dobrym poziomie.
Konkurs ktory niedawno byl w Samsung Apps. pokazal pare ciekawych rzeczy, wrocilem do tych aplikacji moze z 2-3 razy.
iPhone 3GS jest moze slabszy technicznie, ale iOS 4.2 daje mu kopa ktorego brakuje Wave.
No i nie ma problemow z aplikacjami. Przez rok lub dwa mozna go spokojnie jeszcze uzytkowac, do momentu gdy cena iPhone 4 odpowiednio spadnie.
To jest moje zdanie na dzien dzisiejszy.
Jesli koledze sie nie spieszy, radzilbym jeszcze z 1-2 miesiace poczekac i zobaczyc co zaprezentuje badaOS 2.0.
Byc moze jest to jedynie szum marketingowy Samsunga, byc moze Wave nie dostanie tej aktualizacji. Zbyt malo wiadomo o potencjale badaOS 2.0.
Natomiast jesli badaOS 2.0 bedzie dostepna dla Wave 8500, wprowadzi istotne zmiany w uzytkowaniu i jakosci sprzetu.
Developerzy z naszego podworka dolacza ja do grona mocnej dwojki(Android & iPhone) to brac i tylko sie cieszyc Samsungiem Wave.
Pozdrawiam
|
|
|
12-01-2011, 13:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2011 13:38 przez slawek.u.)
|
|
slawek.u (Super Moderator)
- Liczba postów: 481
- Model telefonu: Wave
- Operator: Play
- Wersja firmware: LA1
- Reputacja: 102

|
|
|
(12-01-2011 13:14)kaziki11 napisał(a): Jesli koledze sie nie spieszy, radzilbym jeszcze z 1-2 miesiace poczekac i zobaczyc co zaprezentuje badaOS 2.0.
Byc moze jest to jedynie szum marketingowy Samsunga, byc moze Wave nie dostanie tej aktualizacji. Zbyt malo wiadomo o potencjale badaOS 2.0.
O badzie 2.0 coś tam wiadomo z netu, nie wiadomo natomiast, czy 2.0 dostaną obecnie używane Wave.
Natomiast na wejście bady za 1-2 miesiące bym nie liczył, bo na badę 1.2 czekałem od lipca do wczoraj, czyli pół roku.oczywiście mam na myśli oficjalną badę, a nie jakąś bete z forów.
Kod:
http://spokogadzet.komputerswiat.pl/samsung-bada-2-0-konkurent-androida-sie-umacnia/
Wave I & SGS II & SGS+
|
|
|
|
12-01-2011, 14:00
|
|
kaziki11 (Junior Użytkownik)
- Operator:
- Wersja firmware: badaOS 1.2
- Reputacja: 1

|
|
|
Interaktywnie.com - Android vs. iOS
Kod:
http://interaktywnie.com/hi-tech/newsy/mobile/android-w-usa-tryumfuje-iphone-spada-na-trzecie-miejsce-18717
Interaktywnie.com - Sony Ericcson Xperia Arc na Androidzie
Kod:
http://interaktywnie.com/hi-tech/newsy/mobile/ultracienki-smartfon-od-sony-ericsson-xperia-arc-18658
Pare dodatkowych informacji.
|
|
|
13-01-2011, 15:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2011 15:29 przez Bednar.)
|
|
Bednar (Przyjaciel Forum)
- Liczba postów: 27
- Operator:
- Wersja firmware: JJ9
- Reputacja: 3

|
|
|
@kaziki11
Tylko nie uwzględniłeś jednej rzeczy. Wave w swojej cenie mógłby nie posiadać w ogóle systemu i pewnie i tak byłby opłacalny. (bez sensowną inwestycją raczej jest kupowanie iphonea 4 przez większość młodzianów, a używanie ich tylko do "klikania" albo robienia "sweet fotek", tutaj raczej przydałby się k800i za 150zł, więc strata wynosi jakieś 3,5k zl? Czyli jakieś 4 wave). Sory, że akurat wybrałem iphonea, no ale osobiście mi się tak kojarzy, bo lans na "szajsunga" nie wypada co nie
Wracając do Wavea. Ma bade, nie uważam, że jest najgorsza. Nie używam navi praktycznie w ogóle czy ipla, a kilka fajnych gier + odtwarzacz napisów + przydatne dla mnie encyklopedie czy kilka przydatnych widgetów i to mi w sumie wystarczy. Na telefonach bez systemu uraczysz zaledwie słodziutką javę, a poza tym mało który telefon z lepszymi parametrami nie posiada systemu. Za niedługo nie będzie telefonów bez systemu, bo lepiej będzie wrzucić starą wersję jakiegoś oprogramowania.
Poza tym wiesz są ludzie którzy na prawdę potrzebują powiedzmy AutoMapy i tylko dla tego decydują się na WM. Eh rozpisałem się w ch. fes
|
|
|
|
29-01-2011, 22:24
|
|
KMWTW (Raczkujący)
- Model telefonu: Wave S7230
- Operator:
- Wersja firmware: S723EXXJL1
- Reputacja: 3

|
|
|
|
Po co cytować, jeżeli jest jasne do kogo się zwraca? Wystarczy ze zrozumieniem przeczytać kilka wcześniejszych postów i wszystko staje się jasne i przejrzyste.
Rekomendacja telefonu w jednym zdaniu nie powinna być dla nikogo prawdziwą rekomendacją. To, że ktoś napisze "bierz tego bo jest fajny, a tego nie bo jest niefajny" to już po tej wypowiedzi widać jak zna się w temacie. Jeżeli juz się coś poleca, porównuje to wypadałoby napisać kilka zdań, zalety jednego i drugiego modelu, wady jednego i drugiego, napisać czy się je użytkowało, czy ocenia sie po komentarzach albo parametrach, a nie streścić wszystko w stwierdzeniu "ten lepszy"
|
|
|
|