Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mobilna wersja forum
19-02-2011, 15:12
Mobilna wersja forum
Witajcie.
Dzisiaj udostępniliśmy mobilną wersję forum, specjalnie dla Waszych telefonów komórkowych. Teraz bez obaw o transfer danych będziecie mogli przeglądać wszystkie tematy naszego forum. Mobilna wersja nie ogranicza się tylko do tego. Posiada ona zestaw innych funkcji, które warto przetestować samemu. Jak się tam dostać? Po prostu wpisz adres naszego forum w Twojej przeglądarce internetowej. i gotowe! System automatycznie wykrywa urządzenie, jakim dostałeś się na stronę, wiec niezależnie od modelu telefonu, możesz korzystać z mobilnej wersji naszego forum. Aby powrócić do pełnej wersji forum wystarczy kliknąć odpowiedni odnośnik znajdujący się w stopce. Możliwe jest również całkowite wyłączenie mobilnej wersji forum poprzez odznaczenie opcji "Aktywuj wersję mobilną" znajdującej się w opcjach profilu.
Wersja jest w fazie rozwojowej, w miarę upływu czasu jej działanie zostanie znacznie bardziej usprawnione.

Życzymy miłego surfowania po naszej witrynie,
Administracja Forum

Nie pomagam na PW!
20-02-2011, 10:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2011 15:32 przez crk64.)
RE: Mobilna wersja forum
Nie to żebym krytykował, bo na pewno kawał pracy za Tobą, ale brakuje w wersji mobilnej kilku rzeczy z "głównej", które były pomocne: nowe wiadomości (choć to głownie "Ort.") czy daty i userzy ostatnich postów (dla wyszukanych po userze czy ostatnich/nieprzeczytanych).
(20-02-2011 10:21)natus08 napisał(a):  Zacznij pisać posty w końcu poprawnie, bo będę musiał dać Ci ostrzeżenie za nagminne stosowanie błędów ortograficznych.

Błędów ortograficznych staram się nie popełniać, a że nie używam ogonków to przez to, że tak szybciej się pisze, a poza tym często odpisuje z Wave'a, a tam jeszcze nie doszedłem jak pisać POLSKIMI literami, wiec mógłbyś z tym zelżeć.

Jeśli chodzi o ostrzeżenie najwyżej przestane pomagać innym, a ty zrobisz co uważasz, w końcu jesteś modem na forum.
23-02-2011, 19:34
@crk64, sprawdź czy o to Ci chodziło.
W wolnym czasie dodam jeszcze parę brakujących elementów

Nie pomagam na PW!
24-02-2011, 06:28
Sa dzisiejsze wiadomosci, dzieki. Przydalyby sie jeszcze dwie rzeczy, jesli tylko mi pomocne to nie ma co zaprzatac sobie nimi glowy. Mianowicie daty ostatnich postow, szczegolnie gdy chcemy sprawdzic czy dostalismy odp w jakims temacie i moze jest, ale przeedytowac opcje 'Nowe posty' na dluzszy okres czasu niz 'dzisiaj' (bo chyba tak jest), aby uzytkownik widzial wszystkie poprzednie posty np. z ostatnich 3 dni. Chodzi o to, ze user przelecial wybiorczo posty przez te trzy dni i tak naprawde ma potem utrudnione zadanie, aby ktores z nich znalezc.

Tak w ogole intuicyjna i przede wszystkim bardziej wydajna jest mobilna wersja forum, dlatego warto ja doszlifowac.
24-02-2011, 11:21
@crk64, w "Pokaż nieprzeczytane posty" pokazywane są wszystkie nieczytane posty Wink

Nie pomagam na PW!
24-02-2011, 19:44
Owszem i moze czepiam sie, ale tylko nieprzeczytane. Chyba, że potrafisz mi podsunac jakis wspanialy sposob wyszukania czy wyfiltrowania wszystkich postow np. z ostatniego tygodnia. Warto pamietac o tym, że forum sie rozrasta jak liczba uzytkownikow nowego softu od Samsung'a Smile. Marudze w sumie z ta nowa funkcjonalnoscia, ale chociazby dla trywialnego przykladu chyba pierwszego watku z nawigacja nDrive, temat 'Darmowa nawigacja offline' niewiele nam moze powiedziec w typowych wynikach wyszukiwania, a filtrowanie np. po czasie czesto sie przydaje.
11-12-2011, 11:54
Pojawiły się dodatkowe spostrzeżenia odnośnie mobilnej wersji forum. Są to:
- w 9 wersji bety Bady dolny pasek 'czatowy' nie przypina się na dół strony, tylko jest na sztywno przypięty do strony. Oznacza to, że po wyświetleniu strony ów pasek przysłonił np. wynik wyszukiwania ostatnich postów (z wczoraj).
- przydałaby się dodatkowa opcja, a tak naprawdę rozbicie opcji ilości wyświetlanych postów na stronie. W wersji stacjonarnej mam wybrane 50 postów na stronę, co w przypadku wersji mobilnej generuje niepotrzebne koszty, jeśli chodzi o internet z pakietu. W typowej sytuacji wyszukałbym sobie wątek, wyświetlił np. 5 wyników pierwszej strony, a następnie przeszedł przyciskiem do strony ostatniej, która mnie tak naprawdę interesuje. Jest to 10 postów, nie 100 dla wątku, który rozrasta się jakiś czas.
06-04-2012, 08:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2012 08:56 przez Łukasz_Pl.)
Ja bym proponowaĺ dodanie dwuch rzeczy 1 to że w wersji mobilnej nie można dziekowac,a druga to ze by bylo mozna przechodzic od razu np.na 5 strone a nie tylko na 1 i ostatnia

[Obrazek: barca.jpg?psid=1]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości