Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O testerach bada
05-04-2011, 15:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2011 18:04 przez slawek.u.)
O testerach bada
Hej,
w linku jest parę moich notatek na temat jak testerzy Bada pracują i dlaczego czasami jak wynik tego dostajecie nic nie warte programy - jest to temat ogólny ale raczej bardziej zainteresuje developerów:

Kod:
http://developer.bada.com/badaforum/board/thread/view.do?boardName=bada-general&messageId=33209&startPage=1&curPage=1

mile widziane komentarze tutaj jak i na forum bada.

Ps. wszystko oparte w 100% na moich doświadczeniach związanych z procesem rejetracji.

Dzięki i pozdrawiam,

Adam.
06-04-2011, 22:19
RE: O testerach bada
Ufff . a już sie bałem że tylko ja mam takie dziwne przejścia z testerami. Jeśli za takie coś trzeba będzie cokolwiek płacić to chyba wielu drobnych "devków" zrezygnuje z zamieszczania czegokolwiek na Samsung Apps.

Raz moją gierke testował gościu z nerwicą jakąś . wyprawiał różne rzeczy z telefonem tak aż aplikacja w końcu sie posypała (każda by sie posypała) . Wstawiłem jeszcze raz , nic nie poprawiając i . wszystko było OK. Takie i różne przypadki sie zdarzają . no i oczywiście za każdym razem przeciągane wszystko na ponad 7 dni.
08-04-2011, 10:09
Miałem podobnie, z dźwiękiem. Napierniczał w klawisze dźwięku aż aplikacja zacięła się. W zasadzie jak robiłem tak samo na moim telefonie to nic złego nie działo się! Nawet wysłałem im filmik z moim testem, gdzie wykonywałem podobne wariactwa Wink, ale dopiero za 3cim razem nie uznali tego jako błąd.

Najgorsze jest to, że nie ma do kogo zwrócić się z tymi testerami i ich beznadziejną pracą, a my przez to kupę czasu marnujemy. : /

Adam.
12-05-2011, 12:10
Teraz u mnie testerzy biją nowy rekord. 2 gry wiszą na "approval" 10 dzień roboczy, w tym trzeci dzień już Confirmation In Process. Pogryze chyba monitor jeśli to będzie dłużej trwać.
13-05-2011, 13:02
Oni są straszni, a już powoli kończy się darmowy okres! Jej co to będzie się działo Wink . Mi niedawno odrzucili poprawkę do gry z jakiegoś głupiego powodu, jak znajdę to oczywiście zamieszczę go.

Adam.
14-05-2011, 07:03
U mnie też w końcu odrzucili .z powodu dwóch malutkich błędów w animacjach, które w ogóle nie przeszkadzają w grze . błędy te można było wykryć szalejąc i to dość poważnie z tym telefonem. Mam wrażenie że szukają na siłe czegokolwiek żeby odrzucić za pierwszym razem i przeciągają czas jak najdłużej tylko mogą. Może chodzi im o to żeby przeciągnąć w czasie te aplikacje do czasu aż to będzie płatne.
14-05-2011, 10:11
Rzeczywiście mają strasznie dziwne podejście, lepsze byłoby płacenie ustalonej kwoty na cały rok np. 100$ - tak jak jest to z Androidem. Ja przez te ich dziwne i śmieszne testy mało co w obłęd nie popadłem.
24-05-2011, 13:45
Kolejny tester wpadł na dobry pomysł. Nie mogąc niczego sie doczepić postanowił mi odrzucić grę bo mu sie zasady nie podobały i pokazał co powinno sie robić tak a nie inaczej i to w grze w której to JA ustalam zasady.

Wg. mnie powinien być jakiś kontakt z aktualnie testującym app testerem. Żeby potem nie było dziwnych niedomówień . Zdarzyło się też tak ostatnio że wystawiłem gre w dwóch wersjach (na dwie rozdzielczości) obie miały te same dwa błędy . u jednych gra odpadła , u drugich została zaakceptowana i tylko zarekomendowali mi poprawę tych błędów. Ręce opadają .

PK-SOFTDEV - official web site
[Obrazek: logopksoftdev.jpg]
24-05-2011, 14:17
Prawda jest taka, że wprowadzenie płacenia za weryfikację aplikacji może wyjść na plus - ciężko nie zauważyć ogromnej ilości niedopracowanych aplikacji, dość często kosztującej zbyyyt dużo.

Teraz - takie aplikacje jeśli już będą darmowe, bo wtedy nie będzie trzeba płacić zgłaszając taką do sklepu Smile

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

dom
Sprawdź jak niskie są ceny. Możliwość dowolnych zmian w projekcie.
piotr-p-e-p-e.blogspot.com