Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samsung Wave 533
10-11-2010, 11:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2010 22:42 przez albatros.)
Samsung Wave 533
Witam. Mam zamiar kupić sobie ten telefon. Wygląda dosyć łanie. Posiada klawiaturę qwerty, wifi czyli wszystko czego mi potrzeba. Co sądzicie o tym telefonie? Warto go wziąć w mixplusie?
Wiem, że ma gps. Ale czy na bada os wyszedł jakiś darmowy gps? Ewentualnie takie, który pobierałby tylko dane do nawigowania? Wtedy bez problemu mógłbym sobie kupić pakiet internetowy i byłoby spox.
10-11-2010, 13:39
RE: Samsung wave 533
W sumie telefon wart uwagi i posiadający wszystkie funkcje podstawowe współczesnego telefonu. Poza tym posiada tą klawiaturę qwerty która sobie osobiście cenie i brak mi jej w wavie. Co do gps to jest Naviexpert, Ndrive i Route66. Poczytaj sobie opinie na internecie i sam zdecyduj. Do wychwalanej Automapy na pewno ich nie można porównać, ale niektórzy są zadowoleni.
10-11-2010, 14:11
A jak się sprawa ma z systemem bada? Wiem, że to stosunkowo nowy system. Rozwija się szybko? Bo z tego co widze to na forum za dużo aplikacji to nie ma. Telefon mi się podoba. Może nie jest tak dobry jak Wave, ale posiada funkcje, które są mi potrzebne, czyli wspomniane wifi, qwerty i gps. Czyli myślicie, że warto go wziąć w ofercie plusa? Bo lepszego telefonu w tej chwili nie widzę w tej cenie.
14-11-2010, 17:09
Ile w Wave 533 trzyma bateria przy wyłączonym wi-fi? Tak na serio nie to co podali w specyfikacji chyba, że sie pokrywa.
24-11-2010, 17:52
Też chcę kupić sobie ten telefon ale nie wiem czy w mixplusie ma Wi-Fi i czy jest dobry ?!
Pomóżcie !
25-11-2010, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2010 14:54 przez slawek.u.)
RE: Samsung Wave 533
@Gość:

To zależy co znaczy dla kogo słowo "dobry", bo porównując go do S8500, to słabiutki.dla normalnie myślącego człowieka, następca kolejnego modelu powinien być lepszy, a każdy kolejny model coraz to jeszcze lepszy, a tu lipa.nowszy model Wave, a duuuuużo gorszy.
- aparat foto tylko 3,15 Mpx;
- rozdzielczość 240 X 400 piks.;
- bateria 120 mAh;
- dostępna pamięć 80 Mb

To tylko tak z grubsza.Big Grin

Wave I & SGS II & SGS+
28-11-2010, 01:18
Moim zdaniem powstanie modelu słabszego o niższej cenie jest naturalną konsekwencją. Zawsze tak było. Robi się zaj. model który średnio się sprzedaje i dobrze sprzedający się tańszy model, ogólnie dostępny na którym producent najlepiej zarabia. Powiem tak w Play 30zł 40 doładowań cena telefonu 99zł. Pracuję w telefonii komórkowej kilka lat i uważam, że jest to dobra cena. Tym bardziej, że od jakiego czasu Samsungi robią naprawdę porządne telefony. Poza tym nie okłamujmy się Wi-fi i gps nie są jeszcze standardem. Oczywiście potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby móc obiektywnie ocenić ten produkt, ale wydaje się, że jest to naprawdę dobra opcja.
28-11-2010, 09:28
Dlatego też napisałem, że zależy co dla kogo znaczy słowo "dobry" telefon.dla mojej żony "dobry" telefon to jest taki, przez który można zadzwonić, aby jakoś tam wyglądał i może być za 1 zł., nic więcej nie potrzebuje.Big Grin

Wave I & SGS II & SGS+
30-11-2010, 21:46
Natomiast nie da się ukryć ten telefon to jest więcej niż standard Smile Oczywiście szaleństwa nie ma
16-12-2010, 10:47
Zdecydowaną wadą tego modelu jest to, że nic do niego nie ma w internecie. Wszystko jest tylko do S8500 (niekompatybilne). Na forach bardzo mało informacji. Jak ktoś lubi się pobawić w tuning i personalizację telefonu to zbyt wiele możliwości nie znajdzie (przynajmniej na razie, może model jest jeszcze za nowy).
18-12-2010, 19:54
No to może ja. Dzisiaj stałem się posiadaczem tego właśnie cuda. Mówię cuda bo poprzedni SE K550i był na pewno gorszy niż ten. Fakt, mało tego wszystkiego na ten model, ale coż. poczekajmy. Ogólnie telefonik bardzo mi się podoba, klawiatura qwerty super, aparat i wideo spoko, muzyka git. Wi-Fi jest, ale jakoś go nie ogarniam Big Grin

Ocena: 7+/10
20-12-2010, 15:32
Jak dla mnie ten telefon jest świetny Smile
22-12-2010, 19:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2010 20:04 przez MityK.)

Telefon moim zdaniem jest ok mam go 1,5 miesiąca w erze
+ klawiatura qwerty
+ niska cena
+ wi-fi
- słaba rozdzielczość ( w lepsze gry sobie nie pograsz)
- mało aplikacji na niego
- mało pamięci w standardzie (aczkolwiek ma wejście na karte wiec lajt)

Bateria: Miałem okazji testować go, przy non-stop wifi i netcie. Wytrzymała 3,5 dnia czas na necie poprzez wifi w ciągu dnia około 6h spędzałem, reszta normalne dzwonienie.
- testowana bez używania wi-fi za to około 40 połączeń dziennie bateria wytrzymała 7 dni

Ogólnie za ta cenę polecam ten telefon, mam tylko nadzieje ze będzie więcej aplikacji
26-12-2010, 22:14
Witam, chciałbym zakupić ten wspaniały telefonik i mam 1 pytanie Smile
Zauważyłem na filmikach że wszyscy posiadacze mają standardową tapetę np. są 3 pulpity tak no i jak przesuwają z jednego na drugi to widać że to jest jedna wielka tapeta, czy dało by rade ustawić dla każdego pulpitu inne zdjęcie? np. chciałbym tam ustawić na każdym inne zdjęcie dziewczyny.
27-12-2010, 14:02
musiałbyś sobie połączyć kilka zdjęć w jedno.
28-12-2010, 17:02
Nie, ponieważ zdjęcie nie przesuwa się o "cały" ekran. Jest za to widget pozwalający zmieniać tapetę z poziomu pulpitu. Chociaż zależy czego oczekujesz od tej funkcji różnych zdjęć na ekranach.
06-01-2011, 21:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2011 17:23 przez MityK.)
Samsung Wave 533
Dobrze działa wifi w tym telefonie? Bo w sumie to tylko po to chciałbym kupić ten telefon.
16-01-2011, 22:36
No nie wiem powiem tak jak okaże się że nie będzie miał wsparcia bady 2.0 to ten telefon okaże się totalnym dnem jak dla mnie , ( z racji tego, że jako produkt samsunga nie otrzyma żadnej aktualizacji .)
17-01-2011, 14:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2011 14:32 przez Wesolutki.)

Kupiłem w zeszłym tygodniu ten telefon i ogólnie jestem zadowolony. Bateria dość ładnie trzyma, ekran dotykowy świetnie działa (to mój pierwszy dotykowiec i myślałem, że będzie gorzej), świetna klawiatura qwerty fajnie przegląda się internet, ogólnie interfejs jest świetny, a obsługa przyjemnością. można wymieniać zalety długo. Niestety są też wady. Czasem żałuję, że ma taką małą rozdzielczość ekranu i tak słaby procesor bo jest strasznie mało aplikacji i gier na niego Sad a kupując telefon z systemem w dużym stopniu się na to liczy. Mimo wszystko oceniam go dobrze, ponieważ jest dość tani i biorąc pod uwagę cenę wychodzi, że nie jest tak źle. Wziąłem go na umowę w Erze i liczę, że przynajmniej na 2 lata mi wystarczy. Oby tylko Samsung się postarał i tworzył coraz więcej aplikacji bada.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
18-01-2011, 07:37
Też posiadam ten model i moje odczucia są ambiwalentne.

Generalnie używa sie go całkiem całkiem. Jako telefon sprawdza się. Jako smatfon już gorzej ale nie wymagajmy cudów od telefonu z procesorem taktowanym zegarem 312 MHz.

ok wypunktujmy:
Zalety:
1) klawiatura sprzętowa. Doskonały wynalazek. Pisze się na niej świetnie choć ma pewne wady np brak znaku % za to jest znak funta mało przydatny w naszych realiach. Nie udało mi się znaleźć tego przeklętego procenta choć też nie szukałem za mocno
2) ekran ładny czytelny nie ma co się przyczepiać.
3) Nawigacja po menu jest płynna
4) SMS w formie "dymków" jeden po drugim. Dzięki temu ma się ładny wgląd w komunikacje z daną osobą.
5) Wszyta przeglądarka jest niezła. naprawdę niezła tylko trzeba się przyzwyczaić do jej narowów i zawsze czekać na koniec ładowania strony.
6) Dobra obsługa książek zarówno przy wszytym czytaczu (tu całkiem ładnie daje rade sobie z PDF ale mniejszymi i mniej bogatymi w grafikę) jak i z aplikacjach w Java (Teqilla cat reader czy AlibiteReader) jednak trzeba się trochę napracować by funkcjonalność była odpowiednia dla osoby korzystającej.
7) GPS działa nawet sprawnie. Fakt że czasami ma problem z złapaniem sygnału ale nie jest źle.
8) Bardzo mi się osobiście podoba łatwość przejścia w trym off line (w moich poprzednich telefonach trzeba było je restartować). Opcja przydatna zwłaszcza gdy telefon ma trafić na chwilę w ręce młodocianego. Nie zadzwoni nigdzie.

Wady
1) brak narastającego sygnały dzwonienia / alarmu zegarka / Sms. Moim zdaniem wada wielka. Nie lubię gdy rano budzić zaczyna kakofonie na najwyższych rejestrach. Podobnie z dzwonkiem telefonu.
2) Odtwarzacz systemowy MP3 nie ma odtwarzania po zawartości katalogów (przynajmniej nie znalazłem) natomiast opiera się o metadane załączone do plików. Ma to sens kiedy one są a nie zawsze tak jest. Poza tym często sam sobie robię zestawy "the best" i niestety zmuszony jestem edytować metadane by był dostęp w miarę normalny.
3) Brakuje mi lub nie potrafię wyciągnąć na pulpit skrótów do zainstalowanych aplikacji (Avila to miała)
4) Producent przedobrzył i na formowej folii pysznią się napisy BADA WIFI i inne. Szkoda bo mogła by długo posłużyć a tak trzeba kupić nową. Zwłaszcza że była naprawdę dobrze dopasowana do frontu telefonu.
5) Brakuje mi pamiętanego z SE c702 systemowego monitora sygnału GPS wraz z prędkościomierzem i podawaniem pozycji. Wiem że mamy SamsungApps ale czy nie mogło by już być na pokładzie. Zwłaszcza że dla 533 w sklepie aplikacji mało.
6) Ubogość aplikacji na oficjalnej stronie. Ale nie oszukujmy się 533 ma naprawdę słabą platformę sprzętową dla gier i innych aplikacji "wymagających". Choć niektórzy producenci / programiści zadziwiają i pozytywnie ale i negatywnie jeżeli chodzi o wykorzystanie zasobów telefony lub wymagania do aplikacji.
7) Aparat to bardzo słaba strona tego telefonu. Porównując zdjęcia wykonane w tym samym czasie do zdjęć z SEc702 to te z Sony Ericssona wyglądają jak z normalnej cyfrówki a wręcz z lustrzanki Wink

Generalnie polecam 533 jako tanią alternatywę dotykowego telefonu np jako pierwszy telefon dotykalny by w ogóle dowiedzieć się czy takie telefony danej osobie pasują. A jeśli jesteś zdecydowany na telefon z ekranem dotykowym to zamiast 533 weź 723 albo jak możesz sobie pozwolić to weź 8500 ale to już kosztuje.

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości