Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SPAM na forum !
27-10-2010, 11:26
SPAM na forum !
Chciałem się spytać co się dzieje z tym forum ? Czy ktoś je ogarnia.?
Od kilku dni pewien gość - ADMINISTRATOR michalrogowicz - sieje po forum SPAM. Najpierw "rzucał" po dwa identyczne, zagmatwane, z nie kodowanymi, wymieszanymi linkami tematy dziennie.
Od dzisiaj widzę wrzuca już po 4 ! Czy nikt tego nie widzi ? Gdzie są moderatorzy tego forum, bo jakoś znikli od kilku dni.?
27-10-2010, 13:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2010 13:49 przez eMek.)

główny admin, albatros nie ma stałego dostępu do sieci przez ten tydzień spowodowany konserwacją łączy.
W miarę wolnego czasu będę próbować sprzątać to forum ze 'śmieci', jednak pamiętajcie, iż my, grono moderatorów, administracji i moderatorów działów mamy własne życie i czasami natłok obowiązków.

Za wszelkie mankamenty spowodowane przez te nieobecności przepraszam w imieniu całego grona.

Pozdrawiam, eM

Edit:
Śmieci posprzatane, jeszcze raz sorry za to. Kontaktowałem się z albatrosem, jak na razie będziemy musieli nieco razem popracować, wyglada na to, że główną pałeczkę władzy aktualnie na forum mam ja. *_*
Gdyby pojawił się jakiś spam/post nie na temat, proszę, zgłaszajcie go na PW do mnie, do czasu, gdy albatros się pojawi na forum.

GG - 7446454
27-10-2010, 13:48
RE: SPAM na forum !
Mnie zastanawia dlaczego michalrogowicz posiada tego admina. Jak można łamać zasady własnego forum? Przecież to bez sensu. Aha i co z C'mon em?
27-10-2010, 14:53
C'mon z tego co wiem gdzieś wyjechać miał w celach zarobkowych. Też ma swoje życie.
Sam się zastanawiam, czemu ten cały Michał Rogowicz ma rangę administratora, najlepiej pytać administrację, bo ja takich info nie posiadam ^^

Pisałem przed chwilą esemesy z albatrosem, tak, oficjalnie to ja jestem gospodarzem forum przez kolejne dni. Moge liczyć na pomoc kazdego użytkownika? Smile

GG - 7446454
27-10-2010, 22:33
Z tego co wiem to michałrogowicz jest współwłaścicielem tego forum, dla tego ma admina.
28-10-2010, 05:49
no cóż, ale przykład idzie z góry, czego mamy wymagać od użytkowników, skoro nawet administrator spamuje? ; <
Tego nie pojmuję zbytnio.

GG - 7446454
29-10-2010, 15:56
A już myślałem, że temu ADMINOWI od siania spamu przeszło, a tu dziś znowu.co za gość.Huh

Wave I & SGS II & SGS+
29-10-2010, 16:01
Proszę nie obrażać administracji.
To nie jest wina Michała a pewnego pluginu.

Nie pomagam na PW!
29-10-2010, 16:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2010 16:22 przez slawek.u.)

A to przepraszam.Blush.ale myślę, że należy się jakieś krótkie chociaż wyjaśnienie dla zwykłych forumowiczów dlaczego tak się dzieje, bo niby skąd możemy wiedzieć.
A tak swoją drogą, to nie patrzył potem na forum co napisał.

p.s. witamy ponownie na forum Smile

Wave I & SGS II & SGS+
29-10-2010, 20:30
No ok rozumiem, że może mieć problemy, ale to niech sobie to naprawi. Widział, że już 20 jego temat ląduje za spam w koszu to nadal je tworzył.
29-10-2010, 23:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2010 08:55 przez albatros.)

To pewno jakiś bot niedopracowany jest wgrany w skrypt forum. Który pobiera automatycznie info z serwisu i wstawia jako temat. coś na zasadzie czytnika rss w postaci tematów w określonym dziale.
30-10-2010, 08:57
@Bednar, jak już pisałem to nie jest wina Michała tylko pluginu więc proszę z większym szacunkiem.

@up, dokładniej to jest chyba WordBB. Niedługo ma wrócić programista Michała i to poprawić.

Nie pomagam na PW!
30-10-2010, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2010 17:38 przez C'mon.)

C'mon chwilowo przebywa poza granicami ojczyzny, nie ma bezpośredniego dostępu do sieci, a co za tym następuje nie może na bieżąco zajmować się problemami forum. Jak długo to potrwa ? Trudno jednoznacznie określić termin, mam nadzieję, że jeszcze w tym miesiącu wrócę do Polski i przysiądę nad witryną przywracając ją do ładu - żart oczywiście z tym porządkowaniem, chłopcy z Ekipy świetnie sobie radzą Smile
01-11-2010, 13:18
Niestety jeszcze przez kilka dni nie będę miał dostępu do internetu. Jeżeli chce ktoś pomóc przy forum, zapraszam na PW Wink

Nie pomagam na PW!
03-11-2010, 13:42
To plugin sieje taki smietnik. Niedługo się to poprawi obiecuje Big Grin I prosze już na mnie nie narzekajcie Smile
16-11-2010, 12:20
(03-11-2010 13:42)michalrogowicz napisał(a):  To plugin sieje taki smietnik. Niedługo się to poprawi obiecuje
Jak na razie się nic nie poprawiło.nie chcę tu krytykować Admina, bo i nie wypada, ale skoro widzisz sam, że się nic nie poprawiło i dalej z forum robi się śmietnik, to może daj sobie spokój na razie z tymi Twoimi "Newsami", bo podejrzewam, że i tak nikt tego nie czyta.

Wave I & SGS II & SGS+
16-11-2010, 16:02
Już zostało wszystko opanowane Wink Mam nadzieje, że michalrogowicz się nie obrazi, że przeniosłem jego wątki do kosza i do poczekalni Wink Ale było kilka takich samych myślę, że po jednym wystarczy Tongue

[Obrazek: vista_iphone.gif?type=sigpic&amp;dat...1220537646]

"Niektóre sieci dostrzegamy dopiero wtedy, gdy jesteśmy w nie całkowicie zaplątani."

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości