Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] [bada 2.0] Kopiowanie się plików z karty pamięci do pamięci telefonu
09-01-2012, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2012 20:57 przez albatros.)
[bada 2.0] Kopiowanie się plików z karty pamięci do pamięci telefonu
Wczoraj tak namieszałem w komórce, że pouciekały-znikły mi niektóre ikonki z menu i przywrócił je z powrotem "twardy reset".
I tak przez przypadek wyczaiłem, że w dalszym ciągu jeżeli na dzwonek lub tapetkę ustawię jakiś plik z dodatkowej karty pamięci, to nadal jest on kopiowany do pamięci telefonu.A już myślałem, ze jest ok i nie wystepuje już ten efekt kopiowania w badzie 2-ce.
Przed resetem nie widziałem tych kopiowanych plików mimo, że miałem i dzwonek i tapetkę ustawioną z karty, czemu przedtem ich nie widziałem?Huh

Wave I & SGS II & SGS+
09-01-2012, 16:30
RE: Bada 2.0 kopiowanie się plików z karty pamięci do pamięci telefonu.
Z tego co udało mi się wywnioskować z własnego doświadczenia, to Samsung zawsze tak miał, że aktualnie używane media były kopiowane do pamięci telefonu. Tak miałem na wszystkich softach na Wave'ie i wcześniej na Samsungu Monte. Poniekąd logiczne myślenie, bo gdyby się wyjęło kartę pamięci to traci się dostęp do plików, a tak to zawsze są "pod ręką" i non stop korzysta z nich z pamięci własnej.
09-01-2012, 18:06
Ale czemu do tej pory nie widziałem tych skopiowanych plików ? Były same foldery i nic więcej w pamięci telefonu. Dopiero pokazały mi się po "twardym resecie" bady 2.

Wave I & SGS II & SGS+
09-01-2012, 18:54
Tapety kopiują się do Images, a dzwoniki do Sounds. Może dlatego, tam może nie spojrzałeś Wink
09-01-2012, 19:01
Spojrzałem, spojrzałem i wiem gdzie są jakie pliki Smile Byłem właśnie zdziwiony po aktualizacji do bady 2, że w końcu coś z tym zrobili. Znajomej też aktualizowałem do bady 2 i u niej dalej nie widać - dzisiaj specjalnie sprawdzałem, a ma wszystko poustawiane z karty pamięci i ja specjalnie dzisiaj też ustawiałem i kombinowałem, a skopiowanych plików nie widać. Podejrzewam, że i u niej zrobiłbym "twardy reset", to i by się pojawiły.

Wave I & SGS II & SGS+

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości