Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave II] Kilka pytań dotyczących Wave II, bada oraz GPS
14-04-2011, 14:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2011 17:21 przez albatros.)
Kilka pytań dotyczących Wave II, bada oraz GPS
Witam
Przejdę odrazu do sedna zastanawiam sie nad kupnem s8500 lub s8530 jako iż nie posiadałem nigdy jakiegoś wypasionego telefonu i jestem zielony mam kilka pytań.
Czy te telefony w zasadzie to różnią sie tylko rodzajem wyświetlacza i i jego wielkością? Na jakiej zasadzie działa GPS czy jest juz w telefonie wgrany gotowy do użycia? Czy on sam sie lączy z satelitą wszystko za free czy potrzebuje do tego internet lub mozna uzyc wi fi ? Ile dni mniej więcej bateria jest wstanie wytrzymać i czy sie ją formatuje?
14-04-2011, 16:01
RE: Kilka pytań dotyczących wave 2 , bada oraz gpsa
Ogólnie telefony różnią się tylko wielkością.
Tak, GPS potrzebuje połączenia z internetem, ale są to groszowe sprawy.
Baterii nigdy się nie formatowało, a jedynie starsze typy baterii się formowało, ale nie robi się już tego od jakiś 10 lat.
A ile trzyma.?.to zależy od intensywności używania, jest o tym temat na forum.
Mi wytrzymuje góra 1,5 dnia: średnio gadam dziennie ok. 50 min., mam włączone 3G, kilka razy włączam WiFi dla sprawdzenia poczty oraz pogody.

Wave I & SGS II & SGS+
14-04-2011, 17:59
Aha dzięki za info.
"Tak, GPS potrzebuje połączenia z internetem, ale są to groszowe sprawy."
Tu mam jeszcze pytanko bo o ile się nie mylę za internet się płaci od ilości przesłanych danych. A jeżeli GPS internetu używa to chyba cały czas będzie przesył?
I ciągło kase wdg taryfy operatora? Czyli w przypadku mnie 12 gr Transfer danych / 100 kb. A akurat jak juz GPS bedzie potrzebny to raczej na jakieś dalsze trasy kilku godzinne
co się z tym wiąże duży przesył danych i dużo kasy pójdzie ? Nie wiem dobrze to zrozumiałem ? I czy w zasadzie Normalny GPS jest to to samo co GPS w telefonie czy są jakieś różnice?
14-04-2011, 20:02
Tak, napisałem, że groszowe sprawy, bo z reguły nawigacji używam do poruszania się tylko w mieście.na przykład tydzień temu jechałem z Elbląga do Warszawy i nawigację włączyłem dopiero przed W-wą, bo trasa E-g - W-wa jest prosta jak drut i trzeba być debilem, żeby nie trafić z miasta do miasta i włączać do tego celu nawigację.Tak więc dojeżdżając do W-wy i poruszając się z 30 min. po mieście "zżarło" mi ok. 1,40 zł.to nie jest tak, że non stop masz połączenie z netem, tylko co jakiś czas.

Wave I & SGS II & SGS+
09-10-2011, 21:16
Może podłączę się pod posta kolegi z z nieco innym pytaniem.
Jak jest z plikami PDF oraz dokumentami zapisanymi w Wordzie? Można je otwierać, czy potrzebna jest do tego dodatkowa aplikacja?
10-10-2011, 11:29
Można otwierać, ale nie można edytować.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
30-10-2011, 17:05
W standardowym oprogramowaniu istnieje ograniczenie wielkości plików, które można otworzyć w wave - maksymalnie 10 MB. Można obejść to ograniczenie kupując specjalny program - obecnie w grę wchodzi wyłącznie Picsel Smart Office, ale może za jakiś czas będą następne.
Pliki z pakietu Office można edytować, ale też przy pomocy Picsel Smart Office, bo fabryczne oprogramowanie tego nie umożliwia.
Sygnał GPS jest odbierany za darmo. Trzeba natomiast płacić za wspomaganie GPS poprzez łączenie się ze stacjami bazowymi. Nazywa się to AGPS.
Bateria trzyma dość długo, pod warunkiem, że nie ma się uruchomionego żadnego widgeta.

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)