Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave II] Samsung Wave II
22-07-2011, 19:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2011 20:05 przez Kriss_Hietala.)

Witam,

Obecnie posiadam Androida ZTE BLADE. Wnerwia mnie "skokowa" działalność androida(raz działa ok raz nie, czasem bateria trzyma 3dni czasem po 9h zdechnie. Co tydzień zmieniam soft, wgrywam patche, grzebię w systemie.Mam tego syfu dość Tongue

Poprzednio miałem iphone'a 3gs i żałuje, że się go pozbyłem.

Czego wymagam od telefonu ?
Internetu. Tongue A tak dokładniej to ->

Włączam telefon, wgrywam kilka aplikacji, dostosowuję lekko wygląd i używam.
Aplikacje jakie uzywam, to twitter,google+,facebook, poczta, przeglądarka, klient IRC. Problemem chyba na Bada będzie Transportoid i Rozkład PKP.
Nie uzywam telefonu do muzyki(mam od tego iPoda classic 120GB)
Nie gram na telefonie( mam od tego konsole Sony PSP).

Wymagam tylko stabilnego softa, wydajnego interfejsu, podstawowe aplikacje i dostęp do internetu.

* Teraz jak wygląda internet w bada? Tzn czy da radę mieć internet włączony non stop, synchronizacje w tle etc. Podczas gdy telefon w uśpieniu będzie pobierać mało energii ?
* Posiadam sieć Play i mam pakiety tylko w zasięgu Play, da radę bezproblemowo przyblokować internet w roamingu w telefonie tak jak to można w androidzie, czy muszę "sztywno" w play24 przyblokowac internet u Plusa?
* Pisanie. Czy klawiatura ekranowa jest wydajna, nie laguje i da się na niej wygodnie i szybko pisać( swype odpada, nie lubię swype, chodzi mi o standardową wyklikaną Tongue). Czy jest mozliwość zamienników/ skórek/ kalibracja klawiatury ?

Myślę nad Wave II bo zalezy mi na czymś z dużym ekranem (3,7 - 4,3). Posiada SUperClear LCD, czyli bardzo fajny i energooszczędny ekran. No i ceny na allegro za nówki juz do 700zł podchodza Wink Zakup planuję we wrześniu, więc patrzę też co nieco na ewentualny Wave III.
Oj kurczę, no to żem dowalił zagwozdkę Tongue
12-10-2011, 10:03
RE: Samsung Wave II
Witam,
też mam podobną rozterkę. Mam możliwość dostania za niewielkie stosunkowo pieniądze blackberry całkowicie dotykowego (wyleciała mi nazwa Storm?).

Chciałabym się dowiedzieć was specjalistów co lepsze. Używam telefonu podobnie jak mój przedmówca. Głównie Internet, maile, rozmowy i smsy.
12-10-2011, 11:03
Maryla. jak masz możliwość zakupić Blackberry i usługę BIS to zdecydowanie do maili i internetu nie ma lepszego telefonu ! Wszystko działa non-stop bez dodatkowych kosztów !
Ale znów BADA jest wyśmienita. to już naprawdę kwestia gustu.aczkolwiek oprogramowanie RIM nie odbiega od BADA.
Tylko odradzam STORM czy STORM 2 to już są przeżytki. Polecam 9700 lub 9780. chyba, że dołożysz odrobinę kasy i porwiesz się na 9800 TORCH. do tego co wymagacie od swoich srajfonów to chyba najlepszy wybór.

Ale ja póki co pozostaje przy Wave II bo cholernie polubiłem ten system. :-)
12-10-2011, 12:28
A czy BIS nie jest płatne?
Jeśli wolisz maksymalną prostotę to Blackberry.
Jeśli coś lepszego, ale nie jest powiedziane, że nie zdarzają się problemy to Wave.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
12-10-2011, 13:15
Płatne jak najbardziej. ale czy 18 zł to duży wydatek za dostęp do internetu bez limitu i non stop ?
Z tą prostota to trochę przesadziłeś :-)

Ale wybór należy do zainteresowanych.
12-10-2011, 15:26
No może tak. Ale jak kiedyś patrzyłem to dla mnie bardzo prosty był w obsłudze :] A to ważne jest.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości