Witam,
Obecnie posiadam Androida ZTE BLADE. Wnerwia mnie "skokowa" działalność androida(raz działa ok raz nie, czasem bateria trzyma 3dni czasem po 9h zdechnie. Co tydzień zmieniam soft, wgrywam patche, grzebię w systemie.Mam tego syfu dość
Poprzednio miałem iphone'a 3gs i żałuje, że się go pozbyłem.
Czego wymagam od telefonu ?
Internetu.

A tak dokładniej to ->
Włączam telefon, wgrywam kilka aplikacji, dostosowuję lekko wygląd i używam.
Aplikacje jakie uzywam, to twitter,google+,facebook, poczta, przeglądarka, klient IRC. Problemem chyba na Bada będzie Transportoid i Rozkład PKP.
Nie uzywam telefonu do muzyki(mam od tego iPoda classic 120GB)
Nie gram na telefonie( mam od tego konsole Sony PSP).
Wymagam tylko stabilnego softa, wydajnego interfejsu, podstawowe aplikacje i dostęp do internetu.
* Teraz jak wygląda internet w bada? Tzn czy da radę mieć internet włączony non stop, synchronizacje w tle etc. Podczas gdy telefon w uśpieniu będzie pobierać mało energii ?
* Posiadam sieć Play i mam pakiety tylko w zasięgu Play, da radę bezproblemowo przyblokować internet w roamingu w telefonie tak jak to można w androidzie, czy muszę "sztywno" w play24 przyblokowac internet u Plusa?
* Pisanie. Czy klawiatura ekranowa jest wydajna, nie laguje i da się na niej wygodnie i szybko pisać( swype odpada, nie lubię swype, chodzi mi o standardową wyklikaną

). Czy jest mozliwość zamienników/ skórek/ kalibracja klawiatury ?
Myślę nad Wave II bo zalezy mi na czymś z dużym ekranem (3,7 - 4,3). Posiada SUperClear LCD, czyli bardzo fajny i energooszczędny ekran. No i ceny na allegro za nówki juz do 700zł podchodza

Zakup planuję we wrześniu, więc patrzę też co nieco na ewentualny Wave III.
Oj kurczę, no to żem dowalił zagwozdkę