Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Jak aktualizować czysty soft/firmware przez Kies'a? (17.02.2011 - zablokowane :( )
18-02-2011, 20:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2011 00:10 przez natus08.)
Jak aktualizować czysty soft/firmware przez Kies'a? (17.02.2011 - zablokowane :( )
Witam,

17.02.2011 Samsung zablokował możliwość aktualizacji oprogramowania przez Kiesa z podmianą product code.
Osoby, które mają niebrandowany telefon mogą bez problemu. Z brandem już niestety nie.

ponieważ jest co raz to więcej tematów z zapytaniem jak aktualizować telefon przez kiesa z czystym softem, postanowiłem napisać instrukcję co i jak zrobić, żeby nie było już zbędnych pytań.
Temat ten jest połączeniem trzech tematów: 1, 2, 3.

Więc zaczynamy:
1. Ściągamy starszą wersję kiesa:
Kod:
http://www.speedyshare.com/files/25401365/Kies_1.5.3.10093_82.rar
2. Ściągamy czysty full soft:
Kod:
http://www.multiupload.com/HN14UCDTCV
3. Ściągamy Kies Registry Patcher:
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=XN0R27L7
4. Wgrywamy czysty soft JF1_Full według tego tematu.
5. Po wgraniu czystego softu możemy zainstalować starszą wersję kiesa. Oczywiście można to zrobić wcześniej.
6. Uruchamiamy kies, podłączamy telefon i po wykryciu telefonu uruchamiamy "Kies Registry Patcher".
7. W nim ustawiamy:
Enable Spoof - True
Spoof Product Code as - XEO
Spoof Softwer Revision as - S8500XXJF1/S8500OXAJEG
I klikamy Write Register.
8. Klikamy w kiesie na aktualizację oprogramowania telefonu.
9. Czekamy i po dłuższym czasie mamy czysty JL2.

Proszę pamiętać również o tym, że każda aktualizacja przez kiesa będzie wymagać za każdym razem zmiany Product Code.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
20-02-2011, 20:46
RE: Jak aktualizować czysty soft/firmware przez Kies'a? (17.02.2011 - zablokowane :( )
Dlaczego za każdym razem trzeba wracać do starego softa i podmiany product key? Przecież w teorii po pierwszym razie wygrywamy już niebrandowane oprogramowanie, to z jakiej paki jest problem, że trzeba znów się bawić?
20-02-2011, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2011 21:05 przez slawek.u.)

Nie musi to być stary soft, ważne żeby to był pewny soft Full i tak na przykład ja zawsze proponuję soft JF1Full.
Jeśli chodzi o podmianę ProductCode, to w rzeczywiście jest tak, że niby telefon mamy niebrandowany jednak Kies "widzi" go w rejestrze plików w komputerze dalej jako brandowany. Dlatego też na moment aktualizacji musimy "oszukiwać" Kiesa.
Jednak tak jak pisze natus08 w ostatnich dniach wiele się zmieniło, zresztą kombinowałem sam ostatnio trochę z telefonem i też to zauważyłem.trzeba więc poczekać trochę do następnej oficjalnej nowej wersji softu w Kiesie i zobaczymy jak to będzie z tą aktualizajcą od teraz.
I jeszcze coś.ProductCode można zmienić sobie za pomocą odpowiednich kodów na stałe i nie trzeba się wtedy bawić w podmiany w rejestrze za każdym razem przy aktualizacji. Opis jest tu na forum, jednak ja osobiście nie polecam, bo jeśli coś się stanie z telefonem i będzie się go chciało oddać do naprawy w ramach gwarancji, to nie wgramy już z powrotem softu brandowanego (operatora).

Wave I & SGS II & SGS+

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości