Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Kies dla Mac OS X a SamsungApps
13-02-2012, 12:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2012 18:59 przez albatros.)
Music  
Czesc

O ile dobrze wszystko rozumiem to Kies sluzy do komunikacji miedzy telefonem a komputerem. Sluzy tez do zgrywania i instalacji aplikacji z app store. Z tego co widze na roznych screenach odbywa sie to tak ze w samym kiesie mamy przegladarke w ktorej poruszamy sie po interfejsie samsungAps.
Niestety u mnie w Kies na mac os X nic takiego nie ma screen: https://lh4.googleusercontent.com/-DA_gK...iesmac.png
Czy ktos wie o co chodzi?

pozdro
13-02-2012, 13:14
RE: Kies dla Mac os X a SamsungAps
Dobrze rozumujesz, jednak należy też dodać, że głównie służy do aktualizacji softu w telefonie.
Rzeczywiście brakuje Ci sklepu Samsung Apps.
Powiedz skąd ściągnąłeś tego Kiesa ? Dlaczego jest po angielsku ?
Musisz go odinstalować, poczyścić porządnie rejestr, wyrzucić wszystko z dysku z folderu "Program files" co ma związek i Kiesem i zainstalować ponownie.
Tu masz najnowszego Kiesa:
Kod:
http://www.samsung.com/pl/support/usefulsoftware/SWUP/JSP?pid=pl_home_mobile_banners_left1_upgrademobile_06122011

Wave I & SGS II & SGS+
13-02-2012, 14:30
Sciagnalem najnowsza wersje ze strony samsunga. Chyba nie dokonca mnie zrozumiales piszac program files i rejestry bo to MacOS a nie Win.
13-02-2012, 14:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2012 15:02 przez slawek.u.)
(13-02-2012 14:30)rogo napisał(a):  nie dokonca mnie zrozumiales piszac program files i rejestry bo to MacOS
Rzeczywiście, masz racje.

Przeczytaj na dole "wskazówkę" z tej strony co Ci podałem do ściągnięcia Kiesa:

Cytat:Przed wykonaniem aktualizacji, sprawdź spełnienie poniższych warunków:
- System operacyjny : Microsoft © Windows XP, Windows Vista™ lub Windows 7

Wave I & SGS II & SGS+
13-02-2012, 15:27
Pobuszowalem troche po necie i wyczytalem ze wersja na mac jest mocno okrojona ale konkretnie o co sie nie dowiedzialem, moze m.in. wlasnie o obsluge samsungAps Sad .
13-02-2012, 15:50
Wersja na Maca jest nie do końca udana. Program twierdził, że nie może zaktualizować softu(tak jakbym miał wgranego jakiegoś branda), pomimo że na windowsie nie było z tym żadnego problemu. Po ostatniej aktualizacji uruchomiony był w tle przez cały czas jakiś proces obciążający w ok 50% procesor.
13-02-2012, 16:43
(13-02-2012 15:50)Blukasz napisał(a):  Wersja na Maca jest nie do końca udana. Program twierdził, że nie może zaktualizować softu(tak jakbym miał wgranego jakiegoś branda), pomimo że na windowsie nie było z tym żadnego problemu. Po ostatniej aktualizacji uruchomiony był w tle przez cały czas jakiś proces obciążający w ok 50% procesor.

Ale rozumiem ze tez nie miales obslugi SamsungAps spod Kiesa? (mac)
Ja jak narazie nie widze zeby po wylaczeniu zawalal procka, pamiec itp.
Naszczescie. Smile
13-02-2012, 17:09
tak tak,nie było SamsungApps
13-02-2012, 17:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2012 17:25 przez rogo.)
RE: Kies dla Mac OS X a SamsungApps
No to sie wyjasnilo, dzieki.

Notatka od slawek.u, 13-02-2012 19:06:

Wyjaśnione, więc zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości