Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Kody serwisowe - Dyskusja ogólna
26-06-2010, 21:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2010 12:44 przez C'mon.)
[Wave] Kody serwisowe - Dyskusja ogólna
Witam wszystkich

Może komuś się przydadzą kody serwisowe. Zaczerpnąłem z serwisu , gdzie taż korzystam z porad.
Autor tego dobrodziejstwa to również użytkownik w/w serwisu, a jest nim: "mikael77 " .szacunek mu za to Smile
Oczywiście.wszystkie wpisy w wątku - znikają Smile.ciekawe. Moje pytanie do admina "C'mon" i prośby o wyjaśnienia.znikają, ale dostaję w zamian OSTRZEŻENIE. cóż. Jeśli się czegoś nie wie i nie jest się do końca pewnym, najlepiej ukarać jak jest możliwość niż pomagać i się produkować.

C'mon pytam, ponownie wytłumacz na jakiej podstawie uważasz że przytoczone przeze mnie kody są szkodliwe dla telefonu i mogągo uszkodzić?

Pozdrawiam
valdi71
13-07-2010, 20:56
RE: Kody serwisowe
Zaczne od końca Smile
Na podstawie doświadczenia, które zdobyłem długimi miesiącami studiowania forów poświęconych telefonom Samsunga.
Wiem jak opłakane skutki przynosi użycie kodu, który nie jest przypisany danej platformie, wstukujesz coś co ktoś inny skopiował z bliżej nieznanego źródła i oczywiście tego sam nie sprawdził, wierząc opisowi kod ten ma usunąć simlocka z Twojego telefonu (przykład), faktycznie robi to ale jedynie modelom opartym na platformie Agere (kolejny przykład) a po zastosowaniu go w komórce na Qualcomm'ie efektem jest wyzerowanie kodu IMEI (wiąże się to z kosztowną naprawą w serwisie) lub wprowadzeniem modelu w stan 'phone frezee' (również dość kosztowny jest proces wyprowadzenia telefonu z tego stanu), ku późniejszemu zdziwieniu osoby chcącej pozbyć się simlocka w domowym zaciszu, kod ten wcale nie usunął blokady.
Apeluję do Ciebie, skoro tak walczysz o te kody, przetestuj je na swoim Wave, następnie edytuj swój pierwszy post i opisz działanie każdego z nich, ciekawi mnie jednak po zastosowaniu którego z kolei Twój s8500 będzie nadawał się już tylko do serwisowania/wyrzucenia.
(pocieszę Cię, że około 30% z nich w ogóle na Wave nie zadziała).

Natomiast co do poprzednich postów - trafiły one do kosza (łącznie z moimi) ponieważ nie wnosiły merytorycznie nic do tego tematu, ostrzeżenie jak sam wiesz zostało przyznane zaraz po opublikowaniu tego tematu za zamieszczenie linków do konkurencyjnego serwisu.

Kolego, uwierz nie mam nic do Ciebie, troszczę się jedynie o innych posiadaczy Samsunga Wave, nie chciałbym, aby któremukolwiek zniszczył się telefon po zastosowaniu jakiegoś materiału (artykułu/poradnika) zamieszczonego na łamach bada-center.pl, możesz wstawiać dowolne Tutoriale, które okażą się pomocne. jednak wpierw wypróbuj je, bądź pewien, że przez Twoje działanie nikt nie będzie musiał wysyłać s8500 do serwisu, który niekoniecznie musi wykonać naprawę w ramach gwarancji, co za tym idzie nie narażaj innych na wydawanie dość wysokich kwot (Wave jest nowym na rynku modelem, więc serwisy okropnie zdzierają z jego właścicieli).

1. Umieściłem Twój temat/post w Koszu ?
Oznacza to, że nie spełniał on wymogów Regulaminu Forum.

2. Moja odpowiedź wydała Ci się opryskliwa, atakująca Twoją osobę bądź po prostu obraźliwa ?
Zapewne mam gorszy dzień i mój nastrój nie pozwala mi na inne jej sformułowanie, dlatego wybacz.
(Zachodzi także niewielkie prawdopodobieństwo, że tekst, do którego odnoszę się w ten sposób nie miał sensu i inaczej skwitować się go nie dało.)

14-07-2010, 22:16
dzięki "C'mon"

Rzeczowa odpowiedź i ciekawe uwagi.TO LUBIĘ.
Sprawdzalem kilka z przytoczonych kodow.i fali nic nie zaszkodziło.przynajmniej nie widzę żadnych szkód.
Postaram się być na przyszłość ostrożniejszy.

Pozdrawiam
valdi71
14-07-2010, 22:39
Ciesze się, że zrozumiałeś moje intencje.

Pozdrawiam,
C'mon

p.s. nicku nie musisz pisać w cudzysłowie Smile

2. Moja odpowiedź wydała Ci się opryskliwa, atakująca Twoją osobę bądź po prostu obraźliwa ?
Zapewne mam gorszy dzień i mój nastrój nie pozwala mi na inne jej sformułowanie, dlatego wybacz.
(Zachodzi także niewielkie prawdopodobieństwo, że tekst, do którego odnoszę się w ten sposób nie miał sensu i inaczej skwitować się go nie dało.)

21-07-2010, 19:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2010 19:38 przez Szakirra.)
RE: Samsung Wave Kody serwisowe
Witam,
wypróbowałam ww kod na wave 8500 i działa (warto zaznaczyć, że jeśli wybieramy ten kod nie czyści on jednocześnie karty pamięci).
Mam jednak pytanie, czy istnieje jakaś kombinacja klawiszy, którą można wykorzystać w sytuacji, gdy urządzenie nie reaguje na polecenia?
23-07-2010, 08:20
RE: Samsung Wave Kody serwisowe
Tak, Reset klawiszem czerwonej słuchawki. Trzymasz wciśnięty przez 10 sek. - restart telefonu.
02-08-2010, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2010 09:42 przez albatros.)
(16-07-2010 08:53)Paweł napisał(a):  
Jak wykonać twardy reset w Samsung Wave

Aby wykonać twardy reset, wprowadź następujący kod
* 2767 * 3855 #

Ten kod spowoduje usunięcie wszystkich kontaktów, rejestrów połączeń, itp. bez potwierdzenia. Upewnij się, że wykonanie kopii zapasowej danych przed wykonaniem tej czynności.

Czy spacje pomiędzy gwiazdkami są konieczne czy to tylko w celu wizualizacji?
02-08-2010, 21:39
RE: [Wave] Kody serwisowe
Kod wprowadzamy bez odstępów Smile

02-08-2010, 23:00
Po twardym resecie zdjęcia, filmy z pamięci telefonu też znikną tak?
02-08-2010, 23:15
twardy reset - zerowanie całkowite, więc odpowiedź już chyba masz

sprzedałem shit wave i kupiłem telefon na androidzie Wink
03-08-2010, 13:23
Zdjęcia, filmy i inne pliki zapisane w pamięci telefonu zostaną unicestwione, karta pamięci i jej zawartość pozostanie nienaruszona.