Zaczne od końca

Na podstawie doświadczenia, które zdobyłem długimi miesiącami studiowania forów poświęconych telefonom Samsunga.
Wiem jak opłakane skutki przynosi użycie kodu, który nie jest przypisany danej platformie, wstukujesz coś co ktoś inny skopiował z bliżej nieznanego źródła i oczywiście tego sam nie sprawdził, wierząc opisowi kod ten ma usunąć simlocka z Twojego telefonu (przykład), faktycznie robi to ale jedynie modelom opartym na platformie Agere (kolejny przykład) a po zastosowaniu go w komórce na Qualcomm'ie efektem jest wyzerowanie kodu IMEI (wiąże się to z kosztowną naprawą w serwisie) lub wprowadzeniem modelu w stan 'phone frezee' (również dość kosztowny jest proces wyprowadzenia telefonu z tego stanu), ku późniejszemu zdziwieniu osoby chcącej pozbyć się simlocka w domowym zaciszu, kod ten wcale nie usunął blokady.
Apeluję do Ciebie, skoro tak walczysz o te kody, przetestuj je na swoim Wave, następnie edytuj swój pierwszy post i opisz działanie każdego z nich, ciekawi mnie jednak po zastosowaniu którego z kolei Twój s8500 będzie nadawał się już tylko do serwisowania/wyrzucenia.
(pocieszę Cię, że około 30% z nich w ogóle na Wave nie zadziała).
Natomiast co do poprzednich postów - trafiły one do kosza (łącznie z moimi) ponieważ nie wnosiły merytorycznie nic do tego tematu, ostrzeżenie jak sam wiesz zostało przyznane zaraz po opublikowaniu tego tematu za zamieszczenie linków do konkurencyjnego serwisu.
Kolego, uwierz nie mam nic do Ciebie, troszczę się jedynie o innych posiadaczy Samsunga Wave, nie chciałbym, aby któremukolwiek zniszczył się telefon po zastosowaniu jakiegoś materiału (artykułu/poradnika) zamieszczonego na łamach bada-center.pl, możesz wstawiać dowolne Tutoriale, które okażą się pomocne. jednak wpierw wypróbuj je, bądź pewien, że przez Twoje działanie nikt nie będzie musiał wysyłać s8500 do serwisu, który niekoniecznie musi wykonać naprawę w ramach gwarancji, co za tym idzie nie narażaj innych na wydawanie dość wysokich kwot (Wave jest nowym na rynku modelem, więc serwisy okropnie zdzierają z jego właścicieli).