Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] "Pixeloza" w necie i nie tylko
16-01-2012, 16:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2012 09:08 przez albatros.)
"Pixeloza" w necie i nie tylko
Witam zakupiłem używanego Wave i mam taki problem gdy siedze na necie np facebook, youtube i inne strony wszystkie miniaturki są nie wyraźne taka pixeloza i do tego na youtube pasek na którym jest nazwa odtwarzania i przycisk zatrzymywania i przewijania też ma takie jakby dziwne pixele i jest na nim taki jakby zielonawy odcień tak samo wyglada pasek odtwarzacza wideo a na odtwarzaczu muzycznym tego nie ma wszystko ładnie wygląda. Miał ktoś takie coś? Czy to jest wina wersji bady ? Bo w nim jest wersja 1.0.
16-01-2012, 17:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2012 17:12 przez slawek.u.)

Ciężko postawić diagnozę, ale widzę, że posiadasz oprogramowanie z czerwca 2010 r., a mamy 2012 r. Smile jest to jeden z pierwszych softów.
Przez tak długi okres używania mogło powstać bardzo wiele błędów i dlatego coś tam się "chrzani" no i ma do tego prawo, nic nie jest wieczne.
Zaktualizuj do bady 2 lub zrób "twardy reset", który "poczyści" Ci wszystko w telefonie i przywróci do ustawień fabrycznych - poczytaj:
http://samsungbada.pl/416/jak-wykonac-tw...8500-wave/

Wave I & SGS II & SGS+
16-01-2012, 17:19
RE: Dziwny problem
Twardy reset zrobiłem i nic nie dało a z aktualizowac systemu niemogę narazie bo nie mam kabla usb
16-01-2012, 17:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2012 17:26 przez slawek.u.)

Tyle ludzi ma teraz telefon Samsunga i nie możesz pożyczyć.? Zresztą, ja mam jeden kabelek USB do komórki taki króciutki 10 cm, którego non stop używam, a dałem za niego 4 zł. Smile

Wave I & SGS II & SGS+
16-01-2012, 18:24
RE: "Pixeloza" w necie i nie tylko
A jak podejrzewasz że to jest wina softu ? Bo jeżeli to jest uszkodzenie mechaniczne to wole oddać go na gwarancje a tak jak zmienię softa to może mi go nie przyjmą.
16-01-2012, 18:36
Kabel USB zawsze jest dołączany do zestawu, który kupujemy z telefonem. Dziwne.
Ja bym radził Ci zmienić najpierw na bade 1.2 - jak problem się naprawi to aktualizuj do Bady 2.0. A jak nie naprawi to oddaj na gwarancji.
Telefon muszą przyjąć, a jak nie to wgrasz to co miałeś Tongue

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
16-01-2012, 18:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2012 14:47 przez Jawos.)

Zamówie jakiś kabel na allegro i zaktualizuje go i zobacze co z tego wyniknie. Mam nadzieję że to wina softwarowa a nie coś uszkodzonego.
EDIT: Zaktalizowałem softa przez kiesa do wersji 1.2 i nic to nie dalo dalej jest tak jak bylo wie ktoś co jeszcze można spróbować?
23-01-2012, 23:09
Zaktalizowałem softa przez kiesa do wersji 1.2 i nic to nie dalo dalej jest tak jak bylo wie ktoś co jeszcze można spróbować?
24-01-2012, 08:50
Zaktualizuj do 2.0.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
25-01-2012, 22:08
No tylko że z t mobile nie ma jeszcze i niewiadomo czy będzie a z open niechce kombinować żeby go nie zepsuć
26-01-2012, 00:26
Zrób test ekranu. Musisz tylko znaleźć kody do menu serwisowego. Możliwe, że masz walniętą matrycę, może jakieś hot/bad piksele.

Poszukaj kodów na forum, bo mam badę 2.0 i to, co Ci podam nie zadziała u Ciebie, zmienili.
30-01-2012, 15:59
Test ekranu robiłem i wszystko ok było

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości