Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Pomyłka Samsunga? Czy oszustwo? Bateria w Wave
14-02-2011, 20:05
Pomyłka Samsunga? Czy oszustwo? Bateria w Wave
Witam,

kupiłem dziś starter Play'a chciałem zobaczyć jak jest u nich z zasięgiem bo może przejdę do tej sieci. Więc wyjmuję kartę sim, wyłączyłem telefon zdejmuję tylne wieczko, wyjmuję baterię i tak po prostu czytam co tam napisane:
Cytat:RATED: 3.7V=; 1000mA
Mówię sobie - WTF?!
Przecież na baterii jest 1500mAh. Więc dlaczego tutaj mam inne oznaczenie?
Zdziwiło mnie to niesamowicie, nie robiłem wcześniej nic z fonem poza czyszczeniem więc nie zauważyłem tego.
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi? To pomyłka Samsunga, czy oszukali mnie u operatora i dali nową baterię?

BTW: zasięg w play spoko jest.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
18-02-2011, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2011 15:30 przez natus08.)
RE: Pomyłka Samsunga? Czy oszustwo? Bateria w Wave
Nie przejmuj się tym. Ja kupowałem swojego wave w mediamarkt i też mam na aku napisane 1500mAh, a pod akumulatorem 1000mAh z tym, że ja w tym miejscu mam druga naklejkę, która "przekreśla" 1000mAh. Sam jestem konstruktorem urządzeń LED dla górnictwa i zdarza się czasami, że zamówi się powiedzmy 10 tysięcy naklejek i drukarz wydrukuje z błędem. Normalnie musiałbym wtedy zabronić klejenia takiej naklej. Wtedy mam sytuacje, że drukarz ponosi dodatkowy koszt a ja nie wykonałem partii wyrobu w terminie, wiec najczęściej sprawa jest rozwiązywana tak, że drukarz daje upust na te 10 tyś naklejek a ja ręcznie poprawiam, skreślam błąd. Oczywiście robi się tak przeważnie gdy mamy do czynienia z błędem o małym znaczeniu. Ważne, że na aku masz 1500mAh choć jeśli tam jest made in china to i tak to jest 10-20% mniej. Kiedyś miałem taką sytuację, że szukałem wydajnego ogniwa polimerowego i wszystko ładnie pięknie, a na koniec chińczyk się mnie pyta "jaką mamy panu napisać pojemność akumulatora na naklejce". Bez komentarza. heheh
18-02-2011, 18:06
Tylko dlaczego na filmiku o wytrzymałości wave`a po krzaczkach na baterii jest nadruk 2000 w miejscu gdzie u nas figuruje 1500 mAh ?
18-02-2011, 18:22
Daj linka do tego filmiku jak możesz, chętnie zobaczę.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
19-06-2011, 20:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2011 20:08 przez uze.)

Napis na PCB oznacza tyle, że maksymalniy prąd jaki może płynąc po ścieżkach to właśnie 1000mA.

Mylicie 2 różne pojęcia - mA to natężenie prądu, natomiast mAh to pojemność baterii, czyli 1500 mAh oznacza, że w bateria jest w stanie działać przez godzinę przy ciągłym poborze prądu 1500mA

Nie ma się wiec czego obawiać, tylko wystarczy na lekcjach fizyki słuchać a nie grać w statki ;p

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

konto osobiste
8,1 na koncie oszczędnościowym. Załóż darmowe ekonto.
inwestycje.comze.com