Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Samsung sTune Explorer
27-07-2010, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2010 16:01 przez albatros.)
Samsung sTune Explorer
Tylko ostrożnie z modyfikowaniem systemu bo możecie usunąć coś przez co system nie będzie działać prawidłowo.

Proponuje przed wprowadzeniem zmian zrobić kopię zapasową plików, kontaktów, zdjęć, wiadomości.

[Obrazek: capturetz.jpg]

Program sTune Explorer pozwala na dostęp do plików systemowych w naszym smartfonie Samsung Wave z systemem Bada OS.

Pozwala usuwać jak i dodawać pliki.
Daje możliwość skopiowania plików systemowych i wgranie ich zmodyfikowanych wersji.

Jak podłączyć:

1. Podłączamy nasz Wave w trybie Kies.
2. Uruchamiamy sTune.exe.
3. Z pola Devices dwukrotnie klikamy na nasz wykryty telefon.

[Obrazek: 86496264.jpg]

4. Gotowe. Teraz możemy robić wszystko co chcemy w systemie Smile

Dostęp do gier zainstalowanych w pamięci telefonu :

[Obrazek: capture3e.th.jpg]

1.Szukamy folderu osp.
2.Pokazuje się nam lista podfolderów z losowo wygenerowanymi nazwami.
3.Każdy z podfolderów to jakaś gra. Aby sprawdzić jaka przechodzimy do katalogu Bin.
4.Mamy tam plik nazwa_aplikacji.EXE. To jest nasza aplikacja.

W tym samym folderze w którym znajduje się grą można znaleźć SAVE GAME, czyli zapisy gry. Których można zrobić ich backup przed flashowaniem, a później je wgrać ponownie.

W Miarę postępu będę tu dodawał nowe.

----------------------------
Link do programu, własny upload dla bada-center.pl
Kod:
http://forum.samsungbada.pl/showthread.php?tid=434&pid=1645#pid1645

C'mon: dodałem aktualny link.
28-07-2010, 10:43
RE: Samsung sTune Explorer
Mam prośbę do kolegi kkthx. Może uzupełniłbyś post o informacje w jaki sposób dodajesz pliki do telefonu za pomocą programu, bo u mnie funkcjonalność na plikach systemowych kończy się na opcjach KOPIUJ/USUŃ, przy czym niektórych plików/katalogów nie da się usunąć (np. Demo gier operatora - przynajmniej mi się to nie udało).
30-07-2010, 06:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2010 06:14 przez Gregis.)
wersja 1.0.6.0
Kod:
http://www.speedyshare.com/files/23585503/STune.7z

POZDRAWIAM
----------------------------------------------------------------------
/ GT-S8500 / S8500XXJID / 8GB KINGSTON /
----------------------------------------------------------------------

[Obrazek: 26981.jpg]
31-10-2010, 13:48
nie da sie dodawać tylko kupiuj / usuń.
03-11-2010, 13:23
koleś tego postu porostu wkleił info na temat tego programu i zgrywa bohatera a odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak jest że inni mają problemy i nie mogą nic robić poza kopiuj usuń już nie umi
05-11-2010, 09:15
Music RE: Samsung sTune Explorer
Czy ktoś wie jak dostać się do folderu, który odpowiada za podział pamięci telefonu w S8500 tj. chciałbym zredukować pamięć przypisaną (MMS e-mail) to co przedstawiają screenshoty
[Obrazek: 2bcba67a6dd20053med.jpg]
21-11-2010, 18:09
Witam.
Wszystko fajnie tylko mam problem. sTune nie widzi mojego telefonu. Co z tym zorbić?
18-12-2010, 20:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2010 21:27 przez ognik.)
Jeśli nie widzi telefonu, to pewnie nie masz zainstalowanych sterowników
I jeszcze pytanie - jak usunąć zablokowane widgety?! Chodzi mi o to co mi nawpi.ł operator, a czego nie chcę. Próbowałem STunem v1.07 i owszem, kopiować można wszystko, ale kasować tylko pliki. Drzewko katalogów pozostaje. Próbowałem sobie usunąć jeden widget z katalogu \AppEx\Sys\Widget\ i niestety pliki z podkatalogów się usunęły, ale katalog nie. W telefonie objawiło się to jako szary widget, a właściwie dziura po nim o podwójnej szerokości, za to opis pod nią pozostał. Próbowałem kasować katalogi na wszelkie sposoby i nic! Mało tego, skopiowałem na PC całą strukturę katalogów dostępną przez STune i szukałem tam pliku o zawartości = opis ikonki i nie znalazłem! To jest dla mnie zagadka. na razie poradziłem sobie tak że podgrałem zawartość z innego widgeta i teraz mam dwa takie same ale z innym opisem. Proszę więc kogoś kto ten temat już przerabiał o pomoc
28-12-2010, 15:44
witam

brak spójnej odpowiedzi zmusił mnie do napisania tego postu. Korzystam z firmware S8500XXJID. Pytanie brzmi czy jest metoda usunięcia przykładowych tapet i tym podobnych plików.
sTune świetnie sobie radzi z dodawaniem/usuwaniem własnych plików niestety przy systemowych (jak wspomniana wyżej grafika /SystemFS/Media/Images/Wallpaper 01.jpg) nie ma takiej możliwości.

pozdrawiam,
ndt
03-01-2011, 11:37
Niestety też próbowałem wywalić zbędne dodatki operatora - bez efektu.
Widzi mi się że funkcjonalność sTune kończy się na kopiowaniu plików.
18-01-2011, 07:42
Mimo, że już nieaktualne, dzięki za odpowiedź Smile
zmodyfikowany PFS załatwił sprawę

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości