Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Systemy operacyjne
06-12-2011, 22:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2011 22:09 przez werem.)

Witam, proponuję dyskusję ogólną o systemach operacyjnych na tenże telefonik bądź też inne. Jak wiemy Bada stabilna 2.0 wyjdzie. no właśnie nikt tego nie wie bo ciągle są betySmile Ogólnie moja bada 1.2 spisuje się bardzo dobrze, płynna funkcjonalna, przejrzysta, ładna i jestem zadowolony bardzo z tego telefonu i Bady, jak niektórym mogłoby się wydawać nowego systemu który to i tamto jest świeży i może mieć błędy, nic bardziej mylnegoSmile Nie miałem nigdy Androida więc nie porównam ale wiem że niczego mi nie brakuje ale skoro jesteśmy przy Androidzie czytałem coś i oglądałem że jest możliwość zainstalowania go na Wave S8500. To znaczy czytałem iż jest to symuluje Androida ale chyba chodzi dobrze. Na forum też coś czytałem ale są to artykuły sprzed roku więc pewnie troszkę się to zmieniło. Jakie są wasze doświadczenia? Działają aplikacje, działa płynnie, czy jest lepszy od Bady i czy jest sens w ogóle takie coś? Smile W sumie ciekawie by było mieć niektóre aplikacje na Androida bo Bada jest nowa więc jeszcze nie ma tylu aplikacji np. skype, gg, endomondo. Wiem że są odpowiedniki no ale. Smile I ostatni system o jakim chciałbym napisać to. Windows 95 Smile) Ani z Androidem ani z Windowsem 95(na telefonie) nie mam doświadczeń. Kiedyś na komputerze miałem Win95 ale na tel? Widziałem jakieś filmiki i opisy jedni pisali że to fake jedni że nie. Wydało mi się to bardzo ciekawe i jednocześnie dziwne i nie wiem czy przydatne ale robi wrażenieSmile Nie widzę w sumie sensu istalowania tego systemu na telefon ale może. niby wszystko ma sensWink Może jeszcze są jakieś systemy operacyjne o których chcielibyście pogadać? Nie pozostało nam chyba nic jak czekać na Bade 2.0 . albo Windowsa XP na telefonBig Grin?
06-12-2011, 22:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2011 22:24 przez natus08.)
RE: Systemy operacyjne
O androidzie była mowa, jeśli się nie mylę w ten weekend, a nie rok temu. System nie działa stabilnie i nie wszystko chodzi - np nigdzie nie zadzwonisz. O wszystkim możesz się dowiedzieć od kolesi z XDA.
Endomondo jest na Badę, co do reszty - odpowiedniki (prócz skajpaja). A Windows jest, ale CE95. Jest to straszny system.

Mnie najbardziej podoba się system MeeGo, o którym nie wspomniałes. Według mnie najlepszy system jaki kiedykolwiek stworzono. Gdyby nie porzucili tego projektu to Android i Bada mogliby powiedzieć już teraz "papa".

Bym zapomniał Tongue Szkoda, że Samsung tak olewa wszystkich - Bada 2.0 miała być w czerwcu a mamy grudzień.
W androidzie jak powiedzą, tak system wydają. A i jeszcze dziś z okazji mikołajek pełno aplikacji jest po 33gr. Big Grin Buchnołem bratu telefon i póki co ma 10 nowych aplikacji np: Asphalt 6 Adrenaline HD.

Jak dla mnie powinien być taki podział w systemach:
- chcesz grać - kup androida
- chcesz mieć normalny telefon - kup Badę
- chcesz mieć naprawdę fajny i funkcjonalny system - kup MeeGo

Smile Pozdrawiam

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
06-12-2011, 22:41
Samsung zapomniał o mikołajkach chybaSad Masz rację trochę nas olewa mam nadzieję że to ze względu jak ciężko pracują.Big Grin Nie słyszałem o MeeGo poczytam sobie Smile Nie jestem dobry w tych 'klockach'. Nie wiem po co instalować tego 'CE95' bez sensuSmile A Endomondo tylko znalazłem na Wave ale tylko do pobrania z ich strony chyba na Jave to jest (nie wiem nie znam się) ale jest brzydki, ma mało funkcji i nie podoba mi sięSmile Na symbiana już jest o wiele ładniejszySmile Może z czasem Bada będzie najlepszym OS'em zobaczymySmile A tak poza tym pograłbym w Asphalta 6 HD Big Grin
06-12-2011, 23:04
Poczytać o MeeGo, a korzystać to jak niebo a ziemia Big Grin
A jeśli chodzi o coś równie fajnego, to Nokia wydała też fajnego Symbiana na swoją 500'tkę.
Symbian Anna OS. Niesamowicie prosty i ciekawy system. Sam nawet polowałem na ten telefon, ale ostatecznie zrezygnowałem, więc nie podzielę się wrażeniami. O "Annie" tylko czytałem i widziałem filmiki - prosty i schludny system i tyle Smile

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości