Witam, proponuję dyskusję ogólną o systemach operacyjnych na tenże telefonik bądź też inne. Jak wiemy Bada stabilna 2.0 wyjdzie. no właśnie nikt tego nie wie bo ciągle są bety

Ogólnie moja bada 1.2 spisuje się bardzo dobrze, płynna funkcjonalna, przejrzysta, ładna i jestem zadowolony bardzo z tego telefonu i Bady, jak niektórym mogłoby się wydawać nowego systemu który to i tamto jest świeży i może mieć błędy, nic bardziej mylnego

Nie miałem nigdy Androida więc nie porównam ale wiem że niczego mi nie brakuje ale skoro jesteśmy przy Androidzie czytałem coś i oglądałem że jest możliwość zainstalowania go na Wave S8500. To znaczy czytałem iż jest to symuluje Androida ale chyba chodzi dobrze. Na forum też coś czytałem ale są to artykuły sprzed roku więc pewnie troszkę się to zmieniło. Jakie są wasze doświadczenia? Działają aplikacje, działa płynnie, czy jest lepszy od Bady i czy jest sens w ogóle takie coś?

W sumie ciekawie by było mieć niektóre aplikacje na Androida bo Bada jest nowa więc jeszcze nie ma tylu aplikacji np. skype, gg, endomondo. Wiem że są odpowiedniki no ale.

I ostatni system o jakim chciałbym napisać to. Windows 95

) Ani z Androidem ani z Windowsem 95(na telefonie) nie mam doświadczeń. Kiedyś na komputerze miałem Win95 ale na tel? Widziałem jakieś filmiki i opisy jedni pisali że to fake jedni że nie. Wydało mi się to bardzo ciekawe i jednocześnie dziwne i nie wiem czy przydatne ale robi wrażenie

Nie widzę w sumie sensu istalowania tego systemu na telefon ale może. niby wszystko ma sens

Może jeszcze są jakieś systemy operacyjne o których chcielibyście pogadać? Nie pozostało nam chyba nic jak czekać na Bade 2.0 . albo Windowsa XP na telefon

?