Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Udostępnienie połączenia sieciowego przez WIFI [VISTA]
01-07-2010, 12:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2010 11:34 przez albatros.)
[Wave] Udostępnienie połączenia sieciowego przez WIFI [VISTA]
Jest to poradnik jak np. z naszego laptopa udostępnić połaczenie WiFi dla telefonu komórkowego(posiadającego moduł WiFi) lub innego komputera:

1. start>sieć klikamy na Centrum sieci i udostępnianie (znajduje się pod paskiem adresu)
2. Wybieramy z listy zadań po lewej stronie Skonfiguruj połączenie lub sieć
3. W oknie które wyskoczy wybieramy opcje Skonfiguruj bezprzewodową sieć typu ad host (typu komputer-komputer), wyskoczy informacja że ewentualne połączenie z siecią WiFi zostanie zerwane (chyba że posiadasz komputer wyposażony w kilka interfejsów bezprzewodowych),
4. Kliknij Dalej, teraz wpisujemy jak ma się nazywać nasza sieć bezprzewodowa, nazwa może być dowolna i zawierać maksymalnie 32 znaki, w Typ zabezpieczeń można pozostawić najlepiej domyślny typ czyli WPA2 -Personal i wpisujemy hasło/klucz który należy zapamiętać, teraz najlepiej zaznaczyć opcje Zapisz tę sieć, klikamy Dalej wyskakują informacje o zbudowanej sieci,
5.Klikamy na:
Włącz udostępnianie połączenia internetowego, z listy Dostępne opcje wybieramy łącze z którego korzystamy, klikamy Dalej, czekamy chwile aż system skonfiguruje i łączymy się na drugim komputerze(np. z naszym Wave) tak samo jak z siecią WiFi ze stworzonym łączem.

Najświeższe informacje w dziale News
Masz pytanie, pisz do mnie na PW. Wujek dobra rada odpowiada na wszystkie pytania Smile .
Problemy z działaniem telefonu załatwiamy na forum.
Pamiętaj, nie jestem świętą krową. Jeśli coś co zrobiłem Ci się nie spodobał, napis do mnie.
07-07-2010, 21:12
RE: Udostępnienie połączenia sieciowego przez WIFI [VISTA]
Bardzo przydatna usługa oferowana w tym modelu Samsunga Smile Niestety, czasem połączenie telefon-komputer ma tendencję do samoczynnego zrywania, po czym ponownego łączenia.
Warto też zwrócić uwagę, że mamy w telefonie wbudowany licznik wysłanych i odebranych danych podczas udostępniania sieci modułem Wi-Fi.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości