Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Wave] Zdjęcia z aparatu
09-01-2012, 20:37
Zdjęcia z aparatu
Cześć chciałbym podzielić się z wami moim "odkryciem" (po 4 miesiącach użytkowania telefonu). Miałem problem z nieciekawymi zdjęciami, pewnie wielu z was o tym wie, ja na przykład nie wiedziałem i nie przeczytałem nigdzie o tym (a może po prostu nie umiem dobrze robić zdjęć;p) Otóż o co chodzi, bierzemy kartke z tekstem i chcemy zrobić zdjęcie, bierzemy telefon pyk i mamy. I co wam wychodzi? bo mi jakieś rozmazane coś (z daleka można robić fotki ale coś bardziej szczegółowego.masakra (np. mapa lub właśnie tekst) I niedawno odkryłem przez przypadek że hmm. jak bardzo delikatnie wciśniemy guzik do robienia z zdjęć i przytrzymamy go chwilę. (prostokącik z białego zrobi się zielony) i wciśniemy mocniej guzik, aparat złapię bardzo ładnie ostrość i mamy 100x lepsze zdjęcie. Piszę o tym gdyż, nigdzie nie widziałem aby ktoś o tym napisał oraz dlatego że może jest jeszcze na tym forum ktoś który nie wiedział o tym. Dziękuje pozdrawiam. Tongue
09-01-2012, 22:06
RE: Zdjęcia z aparatu
na tym polega autofokus. Nic nowego nie odkryłeś
13-01-2012, 11:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2012 11:21 przez wojjos.)
RE: Zdjęcia z aparatu
w aparacie nad ustawieniami w SCN masz opcje T-tekst gdzie robi świetne zdjęcia różnych tekstów, zobacz :)

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Ostrzeżenie: W tym temacie nie odpowiadano od ponad 90 dni. Zastanów się czy Twoja wypowiedź wniesie coś do wątku. Zbędne odkopywanie tematów będzie karane.
Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości