Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana product code
30-11-2010, 00:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2010 21:16 przez intruz.)
Zmiana product code
Albo jestem ślepy, albo po prostu nie ma tu nigdzie na forum opisu. Po problemach związanych z aktualizacją w kies a właściwie z zamiana product code i oszukaniu kiesa w temacie ( Brak możliwości aktualizacji przez Kies (rozwiązanie post nr #6)) zacząłem szukać innego sposobu i znalazłem zmianę product code w telefonie. Zmiana się udała miałem KOR mam XEO i co najważniejsze aktualizuje się od razu po podłączeniu do kiesa bez żadnych zabaw z plikami i zmiany w rejestrze.

Co do ProductCode to robi się to tak, wgrywamy soft JF1 FULL lub JID FULL przez Multiloadera, następnie po udanym flashowaniu:
1. Przechodzimy do Admin mode, czyli na klawiaturze numerycznej wpisujemy *#5239870*#
2. Wybieramy Pre-Configuration, zostaniemy poproszeni o podanie ko, wpisujemy *#27236*#
3. Jako nowy ProductCode wybieramy XEO (jest to kod dla Polski, operator Orange ma np. IDE identyfikator)
4. Sprawdzamy, czy FW kamery wymaga upgrade'u, wpisujemy na klawiaturze numerycznej kod *#36287#, wciskamy 3 i czekamy około 4 minut, jak się nie powiedzie,
nie stresować się, tylko jeszcze raz wykonać
ja osobiście punkt 4 opuściłem
TELEFON PO ZMIANIE SIE ZRESETOWAL !

Opis zaczerpnięty z forum tylko nie mogę sobie przypomnieć jakiego bo skopiowałem do notatnika zapisałem i dopiero niedawno miałem czas przetestować. Jeżeli jest to post użytkownika z Tego forum to bardzo przepraszam że się do niego przykleiłem ale wydaje mi się ze takie coś powinno być w tutorialach jeszcze przed flashowaniem dość wyraźnie zaprezentowane Smile a jeżeli jeszcze nie było to już jest.
01-12-2010, 20:56

A czy mając soft JEG tez można odblokować aktualizacje ?
07-12-2010, 20:28
RE: Zmiana product code
jaki miałeś wcześniej soft i czy miałeś simlocka?
07-12-2010, 23:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2010 00:54 przez czesiu89.)

Kolega zapomnial dodac, ze resetuja sie ustawienia WSZYSTKIE w telefonieTongue
wlacznie z zainstalowanymi aplikacjami, wiadomosciami itp.

ale dziala, dziekiSmile

EDIT:
Heh, działać działa, ale z softem JID i tak dalej Kies mi telefonu nie rozpoznaje:/
wie ktoś, jak zaradzić temu problemowi?
08-12-2010, 03:20
Przecież napisane jak byk ze się resetuje. Miałem ten problem z kiesem 102 dlatego wróciłem do wersji 45 i problem minął.
21-02-2011, 17:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2011 17:16 przez arutrsko5.)

Witam. U mnie było tak, S8500 kupiony w orange pierwsza aktualizacja przez Kies , potem parę aktualizacji multiloaderem ,zdjęcie simlocka (kodem z klawiatury), no i przyszedł czas na JL2 Kiesem , sposób z podmianą product code w rejestrze (zgodnie z instrukcją) bezproblemowo, potem nowości Okti oczywiście multiloaderem , i JL2 Kiesem sposobem Kies0RegistryPatcherv.1.7.0.0 , bez problemu , później multiloader (fimware bez wigetów) , no i powrót do JL2 oczywiście Kiesem i tu powstał problem rejestr nie działa , patch też nie, pojawia się brak pliku support.dat . Więc zmieniłem product code sposobem, z tego wątku i aktualizacja Kiesem i nic ( Kies 1.5.3 93.82) kilka prób i dalej ten sam problem.Zrobiłem aktualizację do najnowszego Kiesa i działa JL2 przez Kiesa 2.0 . Pozdrawiam.
21-02-2011, 17:30
Tak, wiemy, trochę ostatnio Samsung namieszał w starszych wersjach Kiesa i poblokował je.zobaczymy co się będzie działo jak ukaże się jakaś nowsza oficjalna wersja softu w Kiesie.

I9100 Galaxy S II , S8500 Wave

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości