Login:

Hasło: Nie pamiętam hasła

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana ułożenia działów
28-01-2011, 11:36
Zmiana ułożenia działów
Ja np proponuję:
1. Usunąć dział "przywitaj się", jak ktoś będzie chciał to przywita się w swoim pierwszym poście.
2. W kategorii bada os - dział "opinie o modelach" również bym usunął, takie tematy mogłyby być w "dyskusji ogólnej".
3. Dział "Download Center", zrobiłbym z niego kategorię download:
[Obrazek: downloadvg.jpg]
Oczywiście w działach poszczególnych telefonów przeniosłoby się tematy z "firmware"
4. Podobnie jak DC, zrobiłbym Kategorię "pytania i problemy" i poszczególne telefony.
5. Zlikwidowałbym punkty reputacji.
6. Usunąłbym dział "Błędy znalezione w oprogramowaniu". Bardziej mi pasuje pod pytania i problemy.
7. I zastanawiam się jeszcze nad działem Nawigacja GPS, jakoś mi nie pasuje tam, przecież i tak chyba nikt nie korzysta z Navi samsunga ani o niej nie pisze.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.
28-01-2011, 15:22
RE: Aktywność na forum
(28-01-2011 11:36)natus08 napisał(a):  2. W kategorii bada os - dział "opinie o modelach" również bym usunął, takie tematy mogłyby być w "dyskusji ogólnej".
Ja bym to zostawił, jest to forum o systemie bada, więc występują tu różne modele dlatego też uważam, że dział taki powinien istnieć.
Podchodząc tokiem rozumowania, że co niektóre działy można umieścić w "dyskusji ogólnej", to praktycznie przecież wszystko można tam wrzucić.

(28-01-2011 11:36)natus08 napisał(a):  5. Zlikwidowałbym punkty reputacji.
Po co więc Ci ta sygnaturka.Big Grin

natus08
POMOGŁEM? >> PODZIĘKUJ >> [ + ]

I9100 Galaxy S II , S8500 Wave
16-02-2011, 10:22
RE: Zmiana ułożenia działów
Tak się zastanawiam, czy by nie stworzyć Kategorii "poradniki" I tam przeniosłoby się wszelkie instrukcje, instalacje nawigacji itp. Same poradniki. Można by zrobić z podziałem na telefony, ale myślę, że to niekonieczne.
Trzeba by wtedy zniszczyć trochę dział FAQ:

Wszystkie pytania i zwykłe posty przeniosłoby się z powrotem do innych działów.
I resztę usunęło.
Dział FAQ o bada. Zostawiłoby się i stworzyło jedną wielką litanię.
Nie wiem czy ktoś widział dział faq na wikiandroid polskiej strony. Jest potężny i są tam wszystkie informacje.

[Obrazek: flaga_polska.jpg]Piszę poprawnie po polsku!
  • Zajrzyj na Wiki Bada OS
  • Pamiętaj żeby dokładnie opisywać swój problem, ponieważ wróżka z forum wyjechała na wakacje.
  • Korzystaj z systemu reputacji.
  • Jesteś nowy/nowa? Zarejestruj się i przywitaj.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości